Spuidagen Oud-Beijerland in aantocht

673

Schermafbeelding 2014-06-19 om 21.08.22OUD-BEIJERLAND – In de rij van activiteiten in het bruisende centrum van Oud-Beijerland is het op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli weer tijd voor de traditionale Spuidagen. In en rond de haven is van alles te beleven op nautisch gebied en is het volop gezelligheid op een van de vele terrassen.

Het vaste Spuidagen-comité heeft ook voor dit jaar weer een prachtig nautisch programma in elkaar gezet. We lichten alvast een tipje van de sluier op. Prachtige, historische schepen leggen aan in de haven en meren af op het Spui. Ook het snelle werk op het water zoals waterskiën en varen met Rib-boten kan weer volop.

Rondom de haven en op het Bierkade-plein is alle ruimte voor tal van kramen met curiosa. Kraamhouders die zich nog willen opgeven voor deze altijd druk bezochte nautische markt kunnen zich aanmelden op www.oudbeijerlandcentrum.nl/shop

Voor de kinderen is er oa een kermiscarroussel, rijdt er een stoomtreintje en zorgen mini-racewagens voor een waar spektakel. Op verschillende plekken zingen shanty-koren hun bekende zeemansliederen.

De Spuidagen start vrijdag 4 juli om 12.00 uur. ‘s Avonds is er op het Bierkade-plein de grote Spit-aan-het-Spui-barbecue met live-muziek van diverse bands. Opgeven voor de barbecue, die 15 euro per persoon kost, kan bij restaurant ‘t Kookhuys of café Havenzicht.

Op zaterdag gaan de kramen weer om 10.00 uur open en gaat het feest verder. Het jaarlijks terugkerende Nationaal Kampioenschap Schoproeien gaat om 14.00 uur van start. Iedereen die zijn krachten wil meten in een heren- of damesteam moet zich zeker gratis opgeven op www.spuidagen.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.