Festival Heinenoord Live op 20 september in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

1409508823HEINENOORD – Op zaterdag 20 september trapt Door Visser om 17:00 uur met haar band Heinenoord Live af. Lucky Shot zal de avond knallend afsluiten op de ijsbaan rond de klok van 23:00. In de tussentijd wisselen verschillende andere bands elkaar af op het podium. Tijdens de pauzes krijgt het publiek de kans zich te kronen tot “Heinenoords kampioen luchtgitaar spelen”  en zal Streetdance Heinenoord voor een verrassing zorgen.

Heinenoord Live is ontstaan uit een initiatief van de Oranjevereniging Nederland en Oranje in “de Noord”.  Op de festiviteiten rond Koningsdag werd opgemerkt dat er opvallend veel muzikaal talent in en om Heinenoord rondloopt. “Dat moet een eigen podium krijgen” vonden de organisatoren. Nog geen half jaar later staat er een heus festival met bands die zeer lokaal georiënteerd zijn. Alle bands hebben een link met het dorp.

Op de “line up” staan naast Door Visser en Lucky Shot met gastoptreden van Lauren ter Horst, namen als Cold Beans, the Beautifull Brillo Band, Checkpoint Charlie en Motwat.  Deze bands staan samen garant voor een zeer gevarieerd aanbod van muziek stijlen. Motwat staat natuurlijk bekend om zijn Hoeksche bleus terwijl de jongens van Checkpoint Charlie met hun stevige hedendaagse muziek de bezoekers in beweging brengen. Feestband Lucky shot en the Beautiful Brillo band brengen covers op hun geheel eigen wijze. Van Cold Beans, een jonge gelegenheidsformatie wordt vooral soul en funk verwacht. Door Visser gaat de bezoekers verblijden met haar frisse nummers.  Heinenoord Live is ook erg blij dat Lauren ter Horst een link heeft met Heinenoord. Ze verzorgt een gastoptreden bij Lucky Shot. Hoe dat wordt blijft nog een verrassing. Al met al een programma voor alle leeftijden en liefhebbers van de meest uiteenlopende muziekstijlen.

Heinenoord Live belooft een echt festival te worden. De entree is gratis. Dat kan dankzij sponsoring van onder meer SMS, Seamark, Optiband, HW wonen, FMJ, Terlouw en de gemeente Binnenmaas,  en het feit dat alle muzikanten nagenoeg belangeloos optreden. Het enige belang dat zij hebben is het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Als vergoeding krijgen zij dan weer een hapje en een drankje. Voor het publiek is er natuurlijk ook voldoende eten en drinken aanwezig. Cafetaria ’t Hoekie staat op het festival terrein om hongerige magen te vullen. Daarnaast staan de leden van de Oranjevereniging klaar om iedereen van een drankje te voorzien. Consumptiemunten zijn verkrijgbaar op het festivalterrein.

Verwacht wordt dat veel mensen te voet of op de fiets naar het festival komen. Parkeren met de auto kan op het parkeerterrein bij SV Heinenoord, Sporthal de Tienvoet en op de alternatieve parkeerplaats tegenover de Sporthal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren