Strijen weggespeeld door Piershil

91

DSC_7544STRIJEN – De eerste helft van de Hoeksewaardse derby tussen Strijen en Piershil boeide van de eerste tot de laatste minuut, waarin keeper Peter Konings met enkele fantastische reddingen zijn ploeg op de been hield en de Piershilse voorwaartsen, onder aanvoering van Alex van Dijk, wel doeltreffend afrondden.

In de 4e minuut was Sven Post vlakbij de openingstreffer, maar zijn inzet na een slimme hakbal van Kevin Theuns verdween naast het doel. Aan de andere zijde was het in de 7e minuut wel raak; een puntgave voorzet van de snelle Alex van Dijk met een rake kopbal van Edwin Bestebreur betekende 0-1. In de 16e minuut elimineerde Konings de kopbal van Rolf de Man en uit de tegenaanval liet Alex van Dijk de Strijense verdedigers zijn hielen zien en scoorde koelbloedig de 0-2. Na een nieuwe kopkans van Sven Post en een te hoge inzet van Darwyn Pennock wist Ricardo Hoogwerf in de 34e minuut na een afgeslagen bal de 0-3 aan te tekenen en zat Piershil op rozen. In de 38e minuut kon ook de vrij voor hem opduikende Jan Jaspers keeper Konings niet verrassen, die in de 41e minuut toch de bal uit het doel moest halen nadat Mark Stam een strafschop had benut, nadat hijzelf binnen de beruchte lijnen onheus bejegend werd.

De tweede helft was qua kijkwaarde beduidend minder. Het enige vermeldenswaardige was een afgekeurde buitenspelgoal van Mark Stam, waarna Piershil de wedstrijd verder controleerde en Strijen nauwelijks meer gevaarlijk werd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.