Binnenmaas wint tegen DHV

5 Min Read

fcbinnenmaasMAASDAM – Het zat er de laatste weken al aan te komen maar toen kon de ploeg van Leo Dekker en Ton Havelaar zich nog niet belonen voor hun goede spel. Na twee keer een onverdiende 2-2 was er dan eindelijk een driepunter. FC Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd maar er was te merken aan spelers en leiding dat er veel spanning op de wedstrijd stond.

Net als vorige week was het weer Danny Maijers die weer met zijn linker de verre hoek vond achter keeper Paul Eland. Door het goede doorjagen van Sander de Heus op de matige verdediging van DHV schiep hij Danny deze kans. Maar deze vroege 1-0 na vijf minuten gaf het elftal niet de rust om het goede spel van de laatste weken uit te bouwen. Het speelde veel te gehaast waardoor er in de opbouwen voorhoede veel fout ging en zo DHV in de wedstrijd liet komen. Er waren nog wel twee kopkansen voor Johnny Maijers en Sander de Heus uit een rebound van een gestopte inzet van diezelfde Johnny Maijers. Maar troffen geen doel.
Maar zoals zo vaak dit seizoen gaf Binnenmaas een tegengoal weer te gemakkelijk weg.

Na balverlies op het middenveld werd de bal in een keer de diepte ingestuurd. Door geen rugdekking te geven en ook niet duidelijk op buitenspel te spelen ging de handige spits Elias Mourigh er als een haas vandoor. Ondanks het terechte vlagsignaal van grensrechter Fred van Vliet liet de warrig leidende scheidsrechter toch doorspelen en de verder foutloos keepende doelman Martin Remmers was kansloos op zijn inzet. En zo stond er na 26 minuten 1-1 op het scorebord. Het spel werd er hierna niet beter op,op de wel zeer moeilijk bespeelbare hobbelige grasmat. Vier minuten later veerde het publiek toch weer op na een geplaatste kopbal van Johnny Maijers. Helaas tikte doelman Eland de bal stijlvol onder de lat vandaan.
Zo gingen beide ploegen dus rusten met een 1-1 stand.

Na rust was duidelijk te zien dat de technische staf de mannen goed had toegesproken.Met de wind in de rug waren er direct twee goede kansen die nog niet het gewenste resultaat
opleverden maar DHV kwam niet meer onder de druk vandaan.In minuut 56 mocht Danny Maijers een corner nemen. Die sneed deze zo scherp aan dat de doelman hier zo door verrast was en de bal achter de lijn vandaan haalde en de goed opgestelde scheidsrechter wees terecht naar de middenstip 2-1.Het verzet van DHV leek gebroken. Na eerst nog een kans 1 op 1 met de keeper gemist te
hebben door Danny Maijers na een goede steekbal van Remco v.d. Stel was het na 61 minuten wel raak. Danny maakte zijn derde van de middag en wedstrijd ging op slot, 3-1. Twee minuten later maakte de hard werkende Sander de Heus zijn verdiende goal door de bal mooi in de kruising te jagen.4-1. Dezelfde Sander had ook zijn tweede kunnen maken maar de doelman was hem de baas. DHV spartelde nog wel wat tegen maar de kansen die het kreeg werden vakkundig gekeerd door Martin Remmers.

Zo konden er gelukkig weer drie broodnodige punten bijgeschreven worden en is het gat met EBOH opgelopen tot 4 punten. Volgende week zal er zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden als de ploeg afreist naar Klaaswaal voor de derby met SSS. Zij staan keurig op een derde plaats en zijn nog volop in de race voor een periodetitel.Hopelijk met de steun van onze vaste uit-supporters kunnen we daar ook een resultaat halen.