Strijen geeft in slotfase bij Oude Maas winst weg

3 Min Read
Poortugaal – Terwijl het scorebord al geruime tijd 90 minuten aangaf koesterden de Strijense kanaries hun 0-2 voorsprong, misten zelfs nog enkele opgelegde kansen om uiteindelijk vol ongeloof na de bijgetelde 7 minuten blessuretijd van het veld af te stappen met een 2-2 stand op het scorebord.

Reeds in de 18e minuut gaf Strijen het eerste waarschuwingssignaal aan de 2e periodewinnaar Oude Maas; een loepzuivere voorzet van Aaron Peres Maria werd door Jan Jaspers langs de verkeerde kant van de paal gekopt, terwijl aan de andere zijde Oud Maas met de wind in de rug alleen gevaarlijk werd door een afzwaaiend afstandsschot dat keeper Jordy Hofman prima pareerde. In de 38e minuut kwam Strijen op een verdiende voorsprong toen Rolf de Man doorbrak en -net als vorig jaar tegen Leonidas – met een op het fameuze doelpunt van Wim Jansen tegen AC Milan in 1970 gelijkend doelpunt over de grijpende handen van keeper Jacob van der Belt de 0-1 aantekende. Koud een minuut later stond zelfs de 0-2 op het scorebord, toen Jan Jaspers een voorzet van Aaron Peres Maria feilloos binnenknikte. Na de rust ging Strijen op dezelfde voet verder en had de wedstrijd volledig onder controle. Nadat een treffer van Jan Jaspers om onduidelijke redenen werd afgekeurd brak de hectische slotfase van de wedstrijd aan. Vrij voor keeper van der Belt miste Sven Post een opgelegde mogelijkheid, eindigde Gregory Brader’s  bal op de lat en kopte Jan Jaspers rakelings over het doel. In de 93e minuut kwam uit het niets Oude Maas op 1-2 toen voorbereidend werk van Wilson van Klooster door Kia Sharif werd afgerond, waarna in de 95e minuut Cas Leenders de luid bejubelde gelijkmaker aantekende. Vervolgens mocht  Strijen  de handen  dichtknijpen toen van Klooster nogmaals in scoringspositie kwam, maar zijn inzet in de ballenvanger zag belanden.

Met een overwinning had Strijen zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen. Nu blijven 5 ploegen in de gevaarlijke zone voor degradatie, waaronder Strijen en Wieldrecht die elkaar a.s. zaterdag aan de Strijense Sportlaan bestrijden.