NSVV krijgt flinke klop van Feyenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
7 Min Read

dsc02502ROTTERDAM – Na het tegenvallende resultaat vorige week tegen de buren uit Klaaswaal, stond NSVV voor de taak het schier ongenaakbare Feyenoord moeilijk te maken. Immers, tot nu toe had de thuisclub alle competitiewedstrijden uit het zaterdagvoetbal met meestal grote cijfers gewonnen – 31 in totaal – en de spelersgroep bestaat voor een groot deel uit spelers met een veel hoger spelniveau, met als meest bekende speler de ex-FC Dordtenaar Ferry van Lare. Aan de andere kant kon het resultaat tegen de aankomende kampioen alleen maar meevallen en zien in hoeverre je de tegenstander bij kan houden.

De start was echter wederom dramatisch. De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud of de bal  lag al achter Melvin Kruijthof in het net. Stefan Gerritse wilde achterin de bal op een medespeler terugspelen, maar hij had niet in de gaten, dat Feyenoorder Reginald Faria er nog vogelvrij tussen stond. Hij onderschepte de bal en schoot de bal in de uiterste hoek; 1 – 0.

Feyenoord probeerde hierna het duel voortijdig te beslissen en NSVV had het moeilijk. Na zo’n kwartier wisten de Numansdorpers wat onder de Rotterdamse druk uit te komen. In die fase werd Kelvin van der Giesen goed in de diepte aangespeeld, maar alleen voor de keeper stuitte de bal net te veel iets op, waardoor doelman Mitchell Scheermeijer de bal kon keren met zijn voeten.

Nog geen minuut later zette Michel Bol langs de zijlijn een aanval op, plaatste de bal naar Peter Jan Cazander, die zich goed vrij speelde en vervolgens de bal doorschoof naar Kelvin van der Giesen, die de bal voorlangs schoot. Michel Bol probeerde in de rebound de bal nog in de richting van het doel te plaatsen, maar dat leidde tot niets.Aan de andere kant zette Leroy Verschuren op rechts een aanval op, waarna na een goede voorzet door Reginald Faria werd naast gekopt.

Doordat Feyenoord de druk op de ketel hield, kon NSVV zich geen foutjes permitteren. Desondanks kregen de gastheren de nodige mogelijkheden, maar als de nood aan de man kwam, was het Melvin Kruijthof, die de situatie de baas was.Kort voor de rust was er nog een mooie kans voor de Numansdorpers, toen Gersom Rozendaal op rechts een aanval opzette, de bal prima op Peter Jan Cazander speelde; deze bracht Kelvin van der Giesen in stelling, maar alleen voor Mitchell Scheermeijer lukte het niet om deze te passeren.Zo leek de achterstand bij de rust beperkt te blijven tot een doelpunt. Maar dat was buiten de waard gerekend, want in de 44e minuut kreeg Joery Josee aan de rechterkant de bal, zette die voor naar Reginald Faria, die zich vanaf 20 meter vrij speelde en met een schitterend schot Melvin Kruijthof kansloos liet; 2 – 0.

Na de thee liet NSVV merken, dat het zich niet zo maar naar de slachtbank wilde laten leiden. Direct vanaf de aftrap zette NSVV een mooie aanval op. Na een individuele actie van Peter Jan Cazander, die vervolgens de bal voor trok naar Oskar van Gelderen, maar voordat hij de bal in de touwen kon jagen, verwerkte een Rotterdamse verdediger de bal tot hoekschop. Kort hierna volgde een actie van Oskar van Gelderen langs de lijn, maar nadat de bal was voorgetrokken, werd de bal tot hoekschop verwerkt.

Tot 20 minuten voor tijd kon NSVV de Rotterdammers goed bijhouden. Daarna werd er door beide partijen druk gewisseld en een van de wissels bij Feyenoord was Jos Buitenhuis, die voor Paul Norbruis in de plaats kwam en dat heeft NSVV geweten. Allereerste gaf Feyenoord nog extra gas en dat was voor de Numansdorpers net iets te veel.Allereerst maakte Leroy Verstegen na een goede combinatie met Jos Buitenhuis en Wessel de Jager er 3 – 0 van.Drie minuten later werd het 4 – 0, Jos Buitenhuis maakte er na een 1-2- combinatie met Ferry van Lare een prachtig doelpunt.

Weer drie minuten later was het Joery Josee, die na een goede voorzet van Leroy Verstegen de bal in het doel werkte; 5 – 0.Weer vier minuten later liet Jos Buitenhuis zijn tweede doelpunt aantekenen, nadat Reginald Faria vanaf de rechterkant had voorgetrokken.Hiermee was de doelpuntenhonger van de Trots van Zuid gestild en liet het voor de vierde achtereenvolgende keer zien, dat het vele maten te groot is voor de derde klasse en NSVV zal niet de laatste ploeg zijn, die met grote cijfers van het veld wordt gespeeld; sterker nog, de ploeg, die Feyenoord dit seizoen punten afhandig kan maken, mag deze punten in een gouden lijstje boven de bar hangen.

NSVV speelt volgende week voor de beker tegen het Haagse DUNO. Wat betreft de competitie speelt NSVV over twee weken tegen het Dordtse EBOH, twee wedstrijden, waarin NSVV zich kan herstellen van de nederlagen van de laatste twee weken.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Leon Noordam (68e Erik van Arendonk), Stefan Gerritse, Marco Mann, Kjetil Mol, Yoeron van der Ree, Jeroen Voshart, Gersom Rozendaal, Michel Bol (46e Oskar van Gelderen), Kelvin van der Giesen (80e Gilford Babel), Peter Jan Cazander

Ruststand:  2 – 0
Eindstand:  6 – 0

Scoreverloop:
 2e min.     1 – 0     Reginald Faria
44e min.    2 – 0     Reginald Faria
69e min.    3 – 0     Leroy Verstegen
72e min.    4 – 0     Jos Buitenhuis
75e min.    5 – 0     Joery Josee
79e min.    6 – 0     Jos Buitenhuis


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren