Mevrouw Van den Eshof-Bosman uit ’s-Gravendeel viert haar 100e verjaardag

684

verjaardag-100-jaar-A115117s-Gravendeel – Op zaterdag 8 november wordt mevrouw Van den Eshof-Bosman uit ’s-Gravendeel 100 jaar!

In de zomer van 2008 verhuisde mevrouw Van den Eshof-Bosman van Rotterdam naar ’s-Gravendeel, naar verzorgingstehuis Zorgwaard, locatie Immanuël. Ze voelde zich hier meteen thuis. Helaas ondervindt ze al lange tijd ernstige slijtage aan haar gewrichten en dat veroorzaakt behoorlijk veel pijn. Geestelijk blijft ze in conditie door onder andere het lezen van de krant, het meedoen aan het bingospel dat door de Ambo wordt georganiseerd en het volgen en kijken naar voetbal, waarbij Feijenoord de meeste aandacht krijgt.

Mevrouw Van den Eshof-Bosman is geboren in Breukelen. Ze was voor haar ouders het eerste kind en na haar volgden nog vijf jongens. In die tijd was het gebruikelijk dat een dochter meehielp in het huishouden en daarnaast hielp ze haar vader in de sigarenwinkel. Veel vrije tijd had ze niet. Ze leerde haar heel lieve en aardige man kennen in Amerongen. Ze trouwden en gingen vervolgens in Rotterdam wonen in verband met zijn werk. De overgang van het landelijke Breukelen naar een bovenwoning in Rotterdam-Feijenoord was groot. Ze kregen samen een dochter en later schoonzoon. Ze werd oma van twee kleinkinderen en inmiddels heeft ze ook vier achterkleinkinderen. Haar echtgenoot overleed in 1972. 

Burgemeester Borgdorff en zijn echtgenote bezoeken mevrouw Van den Eshof-Bosman haar op haar verjaardag  en brengen, onder overhandiging van een boeket bloemen, de felicitaties over namens het gemeentebestuur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.