Foto expositie Water in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20140601JD90OUD-BEIJERLAND – De Werkgroep Natuurfotografie HWL exposeert in Klein Profijt haar achtste fototentoonstelling. De foto’s zijn te bekijken van zaterdag 1 november tot en met woensdag 31 december 2014 in het Zalmpad 11 in Oud-Beijerland.

De Hoeksche Waard is een schitterend eiland met langgerekte akkers, beboomde dijken, kreken en wielen. Rondom het eiland liggen onder andere het Hollands Diep, de Oude Maas en het Spui. Ook op het eiland zelf is veel en mooi water te vinden, zoals de Binnenmaas.

Met de realisatie van het Vlietproject zijn de vele eeuwen oude kreken op het eiland in ere hersteld.
Deze kreken en vlieten vormen een belangrijke levensader voor dieren en planten. Water en natuur horen bij elkaar en zijn van elkaar afhankelijk. Water komt voor in allerlei vormen. In de vorm van druppels, zoals regen en dauw, maar ook als sneeuw of ijskristallen.

Alle foto’s van de expositie zijn gemaakt door leden van de Werkgroep Natuurfotografie van de Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL), dat zich al veertig jaar inzet voor behoud, bescherming, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap in de Hoeksche Waard. Meer informatie vindt u op www.hwl.nl.

De Werkgroep Natuurfotografie HWL is een jonge en zeer enthousiaste werkgroep van HWL. We zijn in mei 2010 begonnen met een paar geïnteresseerden en op dit moment is het maximum van 20 leden bereikt. We combineren onze hobby fotografie met onze interesse in de natuur. U kunt onze foto’s bekijken op www.hwlfoto.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren