Gemeente Cromstrijen presenteert sluitende begroting via de Begrotingsapp

176

Schermafbeelding 2014-11-04 om 21.03.16CROMSTRIJENOp dinsdag 4 november 2014 overhandigde wethouder Hans Flieringa namens het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad wederom een sluitende begroting. De begroting is dit keer geen dik papieren pakket maar is aantrekkelijk weergegeven via de Begrotingsapp.

‘Met trots presenteer ik de Begrotingsapp. Op deze manier kunnen inwoners, ondernemers en raadsleden een kijkje nemen in ons huishoudboekje. In deze Begrotingsapp staat wat wij de komende jaren gaan doen en wat het kost. Op deze manier willen wij op een toegankelijke manier inzicht geven in onze begroting,’ aldus wethouder Hans Flieringa.

Wethouder Hans Flieringa legt uit waarom wij voor de begrotingsapp hebben gekozen:

Voorbereidt

Vanaf 1 januari 2015 voert de gemeente nieuwe taken uit op het gebied van de Wmo, Jeugdzorg en Participatiewet. Deze taken neemt zij over van het Rijk. De gemeente is al lange tijd bezig met de voorbereidingen hiervan en gaat deze taken uitvoeren met het geld dat zij krijgt van het Rijk.

Financiële buffer

De gemeente Cromstrijen staat er financieel goed voor. De afgelopen 10 jaar voerde zij een solide financieel beleid. Door het inzetten van een financiële buffer biedt het college de gemeenteraad een sluitende begroting aan. Voor de inwoners van Cromstrijen betekent deze sluitende begroting, net als vorig jaar, een gemiddelde lastenstijging van maximaal 1,5%.

Ambities

De ambities in de programmabegroting vloeien voort uit het hoofdlijnenakkoord 2014-2018 ‘Investeren in een vitale en betrokken gemeenschap’. In 2015 richt zij zich op een gezonde samenleving door het vaststellen van een nieuw sportbeleid en steun en zorg te bieden aan hen die dat echt nodig hebben. Daarnaast wil het college de gemeente in recreatief en toeristisch opzicht ontwikkelen. De mogelijke aankoop en ontwikkeling van Fort Buitensluis speelt hierbij een belangrijke rol. Ook liggen er ambities op het terrein van duurzaamheid. Hiervoor stelt het college een actieplan op.

De begrotingsapp is te vinden op cromstrijen.begroting.pepperflow.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.