Blik èn Drinkpakken mogen vanaf 1 januari ook bij het plastic afval in de Hoeksche Waard

0
1632

radpmdWESTMAAS – Sinds 2009 zamelt de Regionale Afvalstoffen Dienst ( RAD ) in de Hoeksche Waard het plastic verpakkingsafval apart in met de bekende oranje zakken. Hiermee worden kostbare grondstoffen bespaard. Vanaf 1 januari gaan we een stapje verder want dan mogen plastic verpakkingsafval samen met verpakkingen van metaal en drinkpakken in een nieuwe paarse zak worden aangeboden. Het RAD Hoeksche Waard noemt dit PMD inzameling.

Wat is PMD?
PMD is een afkorting voor plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken),metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes, conservenblikken en deksels) en drinkpakken (zoals
van sappen en zuivel). Veel van het dagelijks weggegooide huishoudelijk afval (restafval) wordt gevormd door deze PMD. En dat terwijl ze hoogwaardige grondstoffen bevatten die kunnen
worden hergebruikt.

Paarse zakken
De oranje zakken (waarin u nu thuis uw plastic afval verzamelt) zullen vervangen worden door stevigere paarse PMD-zakken. Tot die tijd kunt u de oranje zakken blijven gebruiken. Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken (PMD) mogen allemaal in deze paarse zak bij elkaar gespaard worden. De PMD-zakken worden, zoals u gewend bent van de oranje Plastic Heros zakken, tweewekelijks door de RAD opgehaald

Ook de speciale oranje containers bij de supermarkten mogen vanaf 1 januari 2015 gebruikt worden om uw PMD in te doen. De zakken kunt u (net als voorheen met de oranje zakken) op de aanbiedplaatsen (zoveel mogelijk bij elkaar) neerzetten. De zakken zijn gratis bij alle supermarkten in de Hoeksche Waard en aan de balie van de RAD verkrijgbaar.

In uw afvalgids van 2015, die u binnenkort ontvangt, staat uitgebreide informatie over PMD

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.