Edgar Davids speelt zich vrij op de 5 mei Nationale Straatvoetbaldag 2015

182

 

Straatvoetbaldag-bannerREGIO – Op dinsdag 5 mei a.s. organiseert de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) de 8e editie van de Nationale Straatvoetbaldag. Dit landelijke evenement zal op 32 locaties tegelijkertijd plaatsvinden en staat geheel in het teken van ‘Samenspel’, ‘Vrijheid’, ‘Respect’ en Plezier’.

De SVBN wil met dit evenement de leefbaarheid in de Nederlandse wijken te vergroten  door buurtbewoners, jongeren en vrijwilligers een belangrijke rol te geven in de organisatie van dit evenement. Op deze manier komen zij op een ongedwongen manier met elkaar in contact in een sportieve setting, wat de onderlinge communicatie in de wijk stimuleert.

Naast het sportieve straatvoetbal, maken muziek, dans-acts, multiculturele catering en de kidscorner de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ een bijzondere gebeurtenis voor iedereen. En dit alles onder het motto: ‘Speel jezelf vrij, op 5 mei’!

Op 5 mei reizen onze ambassadeurs, onder leiding van Edgar Davids langs alle speellocaties. Zij zullen verschillende evenementen officieel openen, een praatje maken met de buurtbewoners of verzorgen de prijsuitreiking.

De SVBN is in 2007 opgericht door o.a. Edgar Davids en Humberto Tan. Door straatvoetbal en inspirerende rolmodellen in te zetten tracht de SVBN de sociale cohesie in de Nederlandse wijken te bevorderen.

Het enthousiasme van de oprichters van de SVBN en hun visie op de wijk-aanpak bleef niet onopgemerkt in politiek Den Haag. Begin 2008 heeft de SVBN, tezamen met de toenmalige Minister voor Wonen, Wijken en Integratie, 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag. Op deze dag vindt traditioneel de aftrap plaats van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen.

Nationale Straatvoetbalkampioenschappen 
De ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ is dus de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Hier strijden de winnende teams om een plaats in de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Op deze landelijke finale zullen ruim 120 teams uit heel Nederland elkaar ontmoeten en spelen om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Nederland 2015’ in haar / zijn leeftijdscategorie.

Wilt u weten waar bij u in de buurt de 5 mei: Nationale Straatvoetbaldag wordt georganiseerd?

Kijk dan op onze website en social media kanalen voor meer informatie. Voor deelnemende teams is het tevens mogelijk om zich op de SVBN website, online aan te melden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.