Evenement Trek de Pont in Nieuw-Beijerland haalt 22.200 euro op voor voor Pink Ribbon

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Nieuw-Beijerland – Op zaterdag 20 juni was het jaarlijkse evenement Trek de Pont waar teams de pont in Nieuw Beijerland moesten voorttrekken.

De opbrengst van dit evenement is 22.200 euro geworden en wordt geschonken aan Pink Ribbon. Binnenkort volgt een Reportage van het tv programma MJ Report op onze site en tevens ook op TV Hoeksche Waard..

10733974_686216951510920_7694051062770419624_n

 

Of het zo moest zijn droeg het weer in alle opzichten bij aan het welslagen van dit unieke, te gekke en spectaculaire evenement, wat zeker van invloed is geweest op het grote aantal bezoekers.

Ruim 90 kramen braderie en circa 60 attracties maakte dat er voor jong en oud veel te beleven was op 5 ha grote evenementen gebied. Hoogtepunten waren zeker: De demonstraties met de politiehonden, de tokkelbaan van de scouting, de aanwezigheid van de oldtimer voertuigen en de bijdragen van de

verschillende modelbouwvereniging. Ook voor het nageltjes lakken, boetseren met klei en kinder-verven was heel veel belangstelling. Ook ontbrak de aandacht niet voor de kantklossende dames die speciaal hiervoor in originele Hoeksche Waardse kledij waren gestoken. Het geheel werd omlijst met muziek van de band

“Go Straight” uit Hardinxveld, “DJ Barth” uit Nieuw-Beijerland en de vocale zanggroep “De Eilanders” uit de Hoeksche Waard, die speciaal voor deze editie van “Trek de Pont” een lied hadden gecomponeerd, wat deze dag vele malen werd gezongen.  Voorafgaand aan de opening werd door de fanfare “De Volharding” uit Goudswaard door het dorp een mars gehouden met in het kielzog een stoet van meer dan 50 oude tractoren en klassieke oldtimers auto’s. Topact was natuurlijk weer het overtrekken van de ruim 300 ton zware veerpont “The Queen Jacqueline”. Vijf teams maakten zich sterk om deze metalen kollos over ’t Spui te trekken. In de finale ronde werd met 42 seconden de snelste tijd neergezet door het team

Van Der Spek Bouw uit Nieuw-Beijerland. Absoluut hoogtepunt hierbij was de laatste trek, namelijk de poging van de sterke mannen Richard van der Linden en Glen Springintveld, Nederlands kampioenen truck-trekken, om de pont over te trekken.  Aangemoedigd en opgezweept door het publiek, dit onder aanvoering van de verslaggever/commentator Cees van der Meijden uit Spijkenisse, lukte het uiteindelijk niet om de pont helemaal naar de overkant te trekken. Na een bovenmenselijke krachtinspanning moest deze poging na het overbruggen van een afstand van 24.70 meter worden gestaakt. Het respect en de waardering van het publiek was er desondanks niet minder om.

Al met al ook de 3e editie “Trek de Pont” weer een groot succes.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








TAGGED:
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren