Beachen in de Hoeksche Waard!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

beachvolleybal2_507x338HOEKSCHE WAARD – De afgelopen jaren groeit het fenomeen beachvolleybal enorm. Internationaal doet Nederland het super. Dit jaar zijn de strandtoernooien weer groter dan vorig jaar. 27 juni is er in Scheveningen een Wereldrecordpoging voor een grootste beachvolleytoernooi ooit (www.wereldrecordbeachvolleybal.nl). Ook hebben de nationale topteams van Beachvolleybal Team Nederland al weer de nodige medailles verzameld. Een prachtig moment om nautisch Numansdorp en de Hoeksche Waard kennis te laten maken met deze sport.

Dennis Verschuuren is al jaren betrokken bij volleybalvereniging Apollo uit Numansdorp. Al sinds 2006 gaan we als Apollo met een klein gezelschap tijdens de zomer door met beachvolleybal op de velden van Strijen Beach zegt Dennis. Zodra de zaalcompetitie is afgelopen staan de leden al weer te trappelen om buiten te gaan beachen. Zo door de jaren heen groeit de groep enorm en kunnen we het niet meer kwijt op de twee velden in Strijen. Logistiek is het voor vele jeugdleden onmogelijk om elke week in Strijen te gaan trainen. Dat is jammer, onze vereniging doet het namelijk super goed bij de jeugd en we willen beachvolleybal in de zomer graag kunnen aanbieden.

Na meermaals beachvolleybal opleidingen te hebben vorm gegeven bij andere verenigingen heeft Dennis daarom nu zelf het initiatief genomen om permanent te kunnen beachvolleyballen in Numansdorp voor jong en oud. Vanuit breedtesport groei je uiteindelijk naar de topsport. Als gediplomeerd beachvolleybaltrainer op het hoogste niveau heeft hij de afgelopen jaren vele talenten en kampioenen getraind bij Dordt Beach.

Beachsport Hoeksche Waard is het initiatief waar meerdere beachsporten één zandbak delen. In de eerste fase starten we met beachvolleybal en mogelijk ook gelijk al beachtennis. Zo kunnen we straks ook officieel beachtennisen, tegenover de tennisbaan in Numansdorp. Dat is toch super! Ook proberen we beachkorfbal en beachvoetbal te realiseren door paalsystemen te gebruiken die snel kunnen worden omgebouwd zodat er door andere sporten op kunnen worden gespeeld. Aanvullend wordt gedacht een bootcamp faciliteit te creëren. Numansdorp moet DE beachlocatie van de Hoeksche Waard worden.

Wil je ons financieel steunen of meer informatie over Beachsport Hoeksche Waard? Wij presenteren ons vrijdag 26 juni tijdens de ondernemersborrel van de Hippische dagen in Strijen en op 10 juli tijdens het Moonlight shoppen in Numansdorp, georganiseerd door de lokale winkeliersvereniging.

Via onze Facebook pagina krijgen we veel meer reacties dan verwacht. We moeten mensen vragen om geduld te hebben voor we hen kunnen antwoorden. Dit bevestigt dat er in de Hoeksche Waard vraag is naar een sportlocatie met zand. Meer informatie over dit initiatief vind u op Facebook (Beachsport Hoeksche Waard) en onze site  www.beachsporthoekschewaard.nl of mail naar [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren