De Weerklank in Westmaas voor vierde keer SCHOOL op SEEF

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_7271 kopieWestmaas – Christelijke basisschool De Weerklank in Westmaas eindigt het schooljaar goed. Vrijdag 26 juni ontving de school uit handen van wethouder Henk van Etten opnieuw het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF. Het is maar liefst voor de vierde keer op rij dat de school het label krijgt uitgereikt voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school. Uniek is dat De Weerklank als enige school in Zuid-Holland alle keren het maximale puntenaantal heeft behaald.

Verkeersouders en samenwerking

De Weerklank is al SCHOOL op SEEF sinds 2008. Wethouder Van Etten, die in zijn jeugd zelf deze school bezocht, benadrukte het toenemende belang van verkeersveiligheid voor kinderen en prees de school voor haar grote inzet op dit gebied. Volgens trotse directeur Steven van Schaik is dit voor een groot deel te danken aan de inzet van enthousiaste verkeersouders onder aanvoering van Natasja Westdijk. Zij is ook actief betrokken bij het meedenken over de verkeersveiligheid rondom de nieuwe school die volgend jaar wordt opgeleverd. Een ander belangrijk aspect waar de school veel waarde aan hecht, is de onderlinge samenwerking. Kinderen uit de hoogste groepen helpen de kleuters uit groep 1 en 2 met hun sociale vaardigheden in het verkeer. Het nieuwe verkeersveiligheidslabel is geldig tot 2018.

In Zuid-Holland zijn slechts drie basisscholen die viermaal het verkeersveiligheidslabel hebben behaald, alle uit de Hoeksche Waard. Behalve De Weerklank zijn dat OBS De Takkenbosse en CBS De Bron, beide uit Numansdorp.

Structurele aandacht voor verkeersveiligheid

Het verkeersveiligheidslabel – uitgegeven door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV) – wordt uitgereikt aan scholen die actief zijn op het gebied van theoretische en praktische verkeerseducatie en daarbij de ouders betrekken. Deze scholen geven structureel aandacht aan de verkeersveiligheid en doen er zoveel mogelijk aan om kinderen alert en vaardig te maken in het verkeer. Het label is een beloning voor de school en voor de actieve verkeerscommissie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.