Reactie nieuws site Strijen Info over verstuurd persbericht gemeente Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

logo-strijeninfo-internetgebruikStrijen – De gemeente Strijen verspreide op dinsdag middag 7 juli een open brief van Burgemeester Aart Jan Moerkerke. Burgemeester Moerkerke gaf onder andere aan dat dat er een persoonlijke poll over wethouder van Tilborg is geweest op onze website. Deze constatering is absoluut onjuist de redactie van Strijen info heeft de Burgemeester dan ook verzocht zo snel mogelijk een nieuw persbericht met de juiste opmerkingen te versturen ter rectificatie.

De open brief van Burgemeester Aart Jan Moerkerke kunt u hier bekijken lezen.

Onderstaande mail stuurde de redactie naar de Burgemeester per mail:

—————————————————————————————

Geachte heer Moerkerke,

Als eigenaar van Strijen Info  ben ik uiterst verbaasd over de inhoud van het uw gestuurde persbericht. U geeft aan dat er sprake zou zijn van op de persoon gerichte poll.
 Deze constatering is absoluut onjuist.
U doelt op een door mij geschreven artikel waarin  ik de vraag stel of wethouder van Tilborg inwoners van Strijen wel serieus neemt. Deze vraag werd door mij gesteld naar aanleiding van de reactie die wethouder van Tilborg aan een journalist van het AD gaf op de uitslag van de poll op Strijen info over de nieuwe kruising bij de Oud Bondijk. Hij stelde niets met de reacties van de inwoners op deze poll te doen.
Ondanks het feit dat 995 mensen gereageerd hadden , meer dan 500 inwoners aangaven uiterst ongerust zijn over de naar hun idee uiterst gevaarlijke situatie en dat  van deze 995 reacties  er slechts 22 aangaven dat het nieuwe kruispunt een verbetering was.
Het probleem ontstond toen wethouder van Tilborg aangaf dat mensen die op de polls van Strijen info reageerden, nooit positief zijn op ontwikkelingen in Strijen.  Dat was ook de reden dat hij hier absoluut niets mee ging doen.
Het zou de wethouder gesierd hebben wanneer hij als reactie had gegeven dat blijkbaar een hele grote groep Strijenaren uiterst ontevreden is over de situatie en dat hij daarom serieus zou gaan bekijken of een aanpassing van de situatie toch niet noodzakelijk zou zijn.
ik verzoek  u om naar aanleiding van mij gegeven reactie u persbericht zult aanpassen.
Overigens ben ik van mening dat een verschil van mening nooit aanleiding mag zijn om iemands banden lek te steken .
Met vriendelijke groeten.
 
Jasper van der Kellen
Redactie Strijen Info

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.