Verouderde sfeerverlichting Kreekkant in ’s-Gravendeel wordt verwijderd

310

's-Gravendeel_-_Kreek’s-Gravendeel – Gemeente Binnenmaas heeft besloten om de sfeerverlichting rondom de Kreekkant in ’s-Gravendeel te verwijderen. De verlichting dateert uit 2006 en is zodanig verouderd dat veel storingen en defecten niet meer gerepareerd kunnen worden.  

De sfeerverlichting wordt – in afstemming met de Winkeliersvereniging van ’s-Gravendeel, Stichting Feestweek en de Oranjevereniging – niet vervangen door nieuwe permanente sfeerverlichting. De aanschafkosten voor nieuwe lampen en de (jaarlijkse) onderhoudskosten zijn relatief hoog.

Daarnaast blijkt dat de lampjes de gezondheid van de bomen waar ze tussen hangen, niet ten goede komt. De stroomdraden vergroeien met de bomen en hierdoor raken de bomen beschadigd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.