Kom bonen plukken met met uw kinderen bij Beleef het en Eet het in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

11139404_683394168462914_7343311853337102783_nSTRIJEN – A.s. zaterdag 12 september en zondag 13 september kunt u vanaf 10 uur tot 17 uur  weer bonen plukken bij Beleef het en eet het​ in Strijen aan de Groot Cromstrijensedijk bij buurtschap de Klem.

Omdat de bonen last van de wateroverlast van vorige week hebben maar nog wel van super kwaliteit zijn mag je nu voor 3 euro plukken in plaats van  van 0,50 cent per per kg. Wilt u meer informatie bekijk dan de Facebookpagina of www.beleefheteneet.nl 

Over Beleef het en Eet het:

Beleef het en Eet het  is bedoeld voor iedereen die wil zien waar het eten vandaan komt, dat ’s avonds op je bord ligt. Martin de Ruiter wil het voedsel uit de anonimiteit halen van de supermarkt en de mensen weer hun voedsel laten beleven! Zelf je eten oogsten en ’s avonds genieten van een product, dat verser dan vers is, en op een eerlijke manier geteeld.

Het idee is eigenlijk geboren uit een slechte ervaring in 2014. Martin teelde al jaren sperziebonen voor de groothandel, naar volle tevredenheid. In 2014 waren er echter zoveel sperziebonen gegroeid in Nederland, dat hij te horen kreeg van zijn afnemer dat ze de bonen niet konden gebruiken omdat er teveel waren. Ik moest ze maar onderploegen! De supermarkten kozen liever voor de sperziebonen uit Afrika, die nog met de hand geplukt worden en daardoor langer mooi blijven in het schap! Wat er daar in Afrika aan bestrijdingsmiddelen op gespoten worden, die hier al 30 jaar geleden verboden zijn, word gewoon op de koop toe genomen.

Nu is Martin de Ruiter geen boer geworden om zijn gewas onder te ploegen, dus hij plaatste een oproep op Facebook voor zijn vrienden om een kist gratis bonen te komen plukken. Iedereen ging zijn oproep delen, 2600 keer, en overal kwamen de mensen vandaan om gratis bonen te plukken. Ik kreeg toen van heel veel mensen bedankjes, omdat ik hun kinderen had laten zien hoe sperziebonen groeien, dat hadden ze nog nooit gezien!En inderdaad, kinderen van 12 jaar kunnen je alles over computers vertellen, maar ze weten niet waar hun eten vandaan komt. Dit jaar alleen sperziebonen, maar als het aanslaat wil hij volgend jaar meerdere producten gaan aanbieden op deze manier.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren