Dijkversterkingsprojecten Hollandse Delta opengesteld

0
280

logo-waterschap-hollandse-deltaHOEKSCHE WAARDWaterschap Hollandse Delta stelt op zaterdag 17 oktober 2015 twee dijkversterkingsprojecten open voor publiek: de dijkversterking aan de westkant van de Hoeksche Waard langs het Spui en de dijkversterkingen rondom het Eiland van Dordrecht. U bent van harte welkom.

Deze open dag maakt onderdeel uit van de Week van ons Water (12 t/m 18 oktober 2015). De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om met een gezamenlijk programma van publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van water.

Dijkversterking Eiland van Dordrecht

We werken bijvoorbeeld aan de veiligheid op het eiland van Dordrecht. Hier wordt ruim 11 kilometer dijk versterkt. Aan de westkant bij de industrieterreinen langs de Kil en aan de oostkant bij de Kop van ’t Land. Op zaterdag 17 oktober beleef je hier de Week van Ons Water door deel te nemen aan een van de rondleidingen per bus. Het project is opengesteld tussen 10.00 uur en 16.00 uur. U bent van harte welkom bij op het projectkantoor van De Combinatie Van Oord-GMB (achter de Makro, Toermalijnring 2000, Dordrecht). Tijdens deze bustour wordt u rondgeleid over het project. Onderweg worden de werkzaamheden toegelicht. Vertrektijden zijn 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur. De bus vertrekt vanaf het projectkantoor. Voor deelname aan de bustour dient u zich voor 14 oktober 2015 aan te melden door een e-mail te sturen naar: [email protected]

Dijkversterking Spui Oost

De versterking aan de westkant van de Hoeksche Waard, tussen Goudswaard en Oud-Beijerland,  langs het Spui is opengesteld tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom in het café aan de haven in Goudswaard (Havenkade 10). Om 10.00 uur, 11.30 uur en 13.00 uur zijn er  rondleidingen waarin u ziet hoe de dijken rondom Goudswaard versterkt worden. U moet zich daar ook voor aanmelden via[email protected]. Ook dat kan tot en met 14 oktober. Deze rondleiding wordt lopend gedaan, dus stevige schoenen zijn aan te raden.

In totaal versterkt waterschap Hollandse Delta bijna 59 kilometer dijk op de Zuid Hollandse eilanden. In 2017 zijn alle dijkversterkingen klaar. Alle publieksactiviteiten zijn te vinden opwww.weekvanonswater.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.