SSS Klaaswaal de baas in Cromstrijen tijdens streekderby tegen NSVV in Numansdorp

0
452

Numansdorp – Zaterdag 24 oktober stond de inhaalwedstrijd NSVV tegen SSS Klaaswaal  op het programma.

DSC_7327

Het duel startte flitsend. Al na twee minuten scoorde Oskar van Gelderen namens de Klaaswalenaren. Bij het spelen van de bal stond hij echter twee meter buitenspel. Aan de andere kant zetten Erik van Arendonk en Mitchel Louwerens een combinatie op, waaruit een voorzet volgde, die door Marco Mann te slap werd ingeschoten, waardoor Sylvano Diepenveen de situatie kon klaren. De teams hielden in de eerste helft gelijke tred en voor beide teams waren er mogelijkheden om de score te openen. Wel werd het spel steeds ruwer en alleen al in de eerste helft toonde scheidsrechter Kraak zes maal de gele kaart. Dit leidde tot de nodige vrije schoppen een van deze vrije schoppen, genomen door Mark van Splunter, belandde op de lat.

De 29e minuut werd een cruciale minuut. Doordat Roderick Bekker bij het uitverdedigen de bal verspeelde, kreeg Oskar van Gelderen een vrije baan richting doel; Marco van Daalen probeerde dat met een schouderduw te voorkomen. Dat leek te lukken, maar de lezing van de scheidsrechter was, dat hij zijn schouder in de rug van de tegenstander zette, waardoor hem via een overtreding een kans werd ontnomen en omdat hij alleen op het doel af ging, betekende dat voor Marco van Daalen een rode kaart.

In het resterende deel van de eerste helft was van enig nadeel voor de Numansdorpers nog niets te merken. Sterker nog in het begin van de tweede helft trok de thuisclub het initiatief naar zich toe en creëerde het zich enige kansjes. Onverwacht viel het doelpunt toch aan de andere kant. In de 56eminuut werd een voorzet van een van de SSS-voorwaartsen door Marco Mann verkeerd geraakt en zijn kopbal verdween achter zijn eigen doelwachter; 0 – 1.

Bij de hier opvolgende NSVV-aanval brulde heel Numansdorp om een penalty, toen de bal door een SSS-verdediger met de hand werd beroerd, maar de arbiter zag hier geen strafschop in.

NSVV bleef dapper strijden voor de gelijkmaker. De tegenstoten bleven echter gevaarlijk. Na 69 minuten viel de beslissing. Stefan Gerritse zette een aanval op, plaatste de bal naar Gijs van de Zande, die na een solo de bal voor trok, waar Frank van Splunter klaar stond om het laatste tikje te geven; 0 – 2.

NSVV probeerde te redden wat er te reden viel. Zo pegelde Mitchel Louwerens op de keeper en schoot Michel Bol een vrije schop via de lat over.

Maar hierna was het over en uit, want in de 83e minuut kreeg Max Pelkman de bal ineens in zijn voeten gespeeld en hij drukte deze mogelijkheid direct af; 0 – 3.

DSC_7516.JPG

Max Pelkman had er kennelijk zin in, want twee minuten later scoorde hij weer, al werd deze treffer wegens buitenspel geannuleerd. Maar vier minuten later scoorde hij opnieuw, nadat hij van eigen helft was gestart en zijn solo afrondde met een fraaie treffer; 0 – 4.

Overgelukkig namen de mannen uit Klaaswaal de punten mee naar Noord-Cromstrijen en liet NSVV met de brokken achter. Volgende week wacht Schoonhoven en het is te hopen, dat men zich realiseert, dat er wel een wedstrijd, maar niet de competitie verloren is en dat er dan weer nieuwe kansen op NSVV wachten en er nog genoeg mogelijkheden zijn om weer terug in de kopgroep te komen. Wel kunnen we constateren, dat ondanks het beperkte programma VVOR de winnaar van de dag is.

Ruststand:     0 – 0
Eindstand:     0 – 4

Scoreverloop:
56e min.      0 – 1      Marco Mann (eigen doel)
69e min.      0 – 2      Frank van Splunter
83e min.      0 – 3      Max Pelkman
89e min.      0 – 4      Max Pelkman


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.