MJ Report op bezoek bij Dagbesteding De Buren van Stichting Zuidwester | aflevering 11

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

De-Buren-Ajeto-Zuidwester-Oud-Beijerland-300x300MJ Report is uitgenodigd door Tanja. Zij werkt bij Stichting Zuidwester. Elke dag gaat zij naar de dagbesteding en ze wilde ons daar graag over vertellen en ons alles laten zien.

Tanja is trots op haar werk. Ze heeft een talent, ze schildert geweldig mooie schilderijen. Maar ze is niet alleen. We ontmoeten mensen, ja, met een verstandelijke handicap, maar jeetje, wat een bijzondere mensen. Stuk voor stuk laten ze ons met grote trots zien wat ze maken en doen.

Maar ook willen ze, na een poosje, allemaal hun verhaal voor de camera doen. Mike is aanvankelijk wat terughoudend. Hij heeft een verhaal…. stoer van hem dat ie het uiteindelijk toch wilde delen.

Bekijk hieronder de uitzending:

Zuidwester-Oud-Beijerland5

LOOP GEWOON EENS EVEN BINNEN!

Toet wil eerst ook niet, maar naderhand voelt ze zich helemaal op haar gemak en ontstaat er toch ruimte om ook haar even te interviewen. Niet iedereen is een makkelijke gesprekspartner voor ons, maar met handen en voeten en een diep gevoel van respect naar deze mensen en hun begeleiders verloopt de communicatie uiteindelijk heel fijn.

PRODUCTEN TE KOOP!

Bij De Buren ( op facebook te vinden als Ajeto) worden prachtige producten gemaakt, die u gewoon kunt kopen.

U kunt er zelfs bestellingen plaatsen. Wilt u een mooi schilderij aan de muur? Neem een voorbeeld mee en Tanja schildert het voor u. Wilt u een steigerhouten bank? Ga even langs, want de jongens in de zagerij kunnen het maken!

Ze vragen zeker niet de hoofdprijs, nee, ze willen blijven bestaan en alles wat verkocht wordt komt ten goede aan de mogelijkheden binnen de dagbesteding. Loop echt gewoon eens even binnen!

Dank lieve mensen, dat we een kijkje mochten nemen in jullie wereld. Een ieder met een uniek talent! Wij voelden ons vereerd dat jullie ons zo toelieten.
Schermafbeelding 2015-11-03 om 18.41.53Logo-MJ-Report1400-1024x263

MJ Report gaat op pad met een camera door de Hoeksche Waard. 

Mirjam en Jeroen gaan samen op pad om van allerlei leuke zaken uit de Hoeksche Waard verslag te doen.

Wilt u ze op bezoek? Mail dan naar [email protected] en vertel waarom ze bij u langs moeten komen. En wie weet heeft u uw moment of fame op TV Hoeksche Waard en alle internet kanalen die het team  tot hun beschikking hebben.

www.mjreport.nl

MJReport is tot stand gekomen in samenwerking met:

Mediapartners:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren