NSVV komt dubbelslag van Sparta niet meer te boven

0
302

NUMANSDORP – In de oefencampagne waren NSVV en Sparta elkaar tegengekomen en in die wedstrijd waren de Numansdorpers de bovenliggende partij. Maar in drie maanden tijd waren de bordjes duidelijk verhangen, want vandaag waren de Rotterdammers de bovenliggende partij. Sparta had vorige week in een overtuigende tweede helft Schoonhoven opzij gezet, terwijl NSVV Swift Boys in een zeer overtuigende  tweede helft met grote cijfers naar huis had gestuurd. Beide teams hadden dus een uitstekende start van de tweede periode en dus kon vandaag een spannende partij worden verwacht.

DSC_0783-2

NSVV was in het begin meer aan de bal, maar vanaf het begin toonde de voorhoede van Sparta meer beweging en meer inhoud. Het eerste gevaar kwam bij NSVV van Michel Bol, maar zijn afstandsschot was een prooi voor doelman Batenburg. Bij de gasten was  vooral de boomlange Robin Benningshof een doorlopend gevaar; na een kwartiertje speelde hij zich vrij op links en gaf de bal op de opkomende Ramy Salem, die in goede positie uitglijdt. Dit had voor NSVV een waarschuwing moeten zijn, maar dit werd helaas niet opgepakt. Drie minuten later viel dan ook het eerste doelpunt in het voordeel van Sparta.  Op links mochten de Rotterdammers een vrije schop nemen, die door Martijn Leenders werd verlengd en de bal verdween kansloos voor Nicky van Gelder in het doel; 0 – 1.

Twee minuten later was het weer prijs. Van 20 meter afstand schoot Robin Benningshof op doel, waarbij Nicky van Gelder slechts met de voeten redding kon brengen; in de rebound had Ibo Ozbilek geen moeite om de bal in het nylon te schieten; 0 – 2.

Hierna waren de Hoeksche Waarders even de weg kwijt en Sparta was dicht bij een derde treffer. Zo ver kwam het niet, waardoor de thuisclub zich voor lieverlee weer in de wedstrijd terug vocht. Dit leidde in de 37e minuut tot een treffer, al had het wel  wat hulp van de bezoekers nodig. Mitchel Louwerens mocht op rechts een vrije schop nemen en de indraaiende bal verdween via Robin Benningshof in het doel; 1 – 2.

Met frisse moed ging NSVV de in de tweede helft van start. In de 52e minuut probeerde Marco Mann na een voorzet van Michel Bol met een omhaal te scoren, maar helaas voor de thuisclub ging de bal over het doel.

Vier minuten later waren de kaarten echter geschud. Eerst rondde Robin Benningshof een voorzet van Martijn Leenders af en nam daarmee al een voorschot op de overwinning; 1 – 3. Een minuut later was het pleit helemaal beslecht, toe Kelvin van der Giesen tegen zijn tweede gele kaart aan liep en NSVV met tien man en zonder zijn aanvalsleider verder moest.

NSVV probeerde wat het kon, maar gevaarlijk werd het niet meer. Tekenend hiervoor, dat een schot van Michel Bol vanaf 25 meter, dat naast ging, het gevaarlijkste wapenfeit was. Achterin moest de thuisclub alert  zijn bij de tegenstoten van Sparta, die steeds gevaarlijk waren. Mede dankzij een formidabele redding van Nicky van Gelder kort voor tijd bleef NSVV een zwaardere nederlaag bespaard.

NSVV heeft dus niet kunnen profiteren van de misstap van VVOR bij De Zwervers. Sterker nog, SVS en Sparta zijn NSVV gepasseerd en dus is de thuisclub langzaam maar zeker in het bovenste deel van het middenveld beland. De Numansdorpers  spelen over 14 dagen in Zwijndrecht tegen ZBC’97 en bij voorbaat kan gezegd worden, dat dit een hele zware kluif zal worden, die, mits men bovenin wil blijven meedraaien, gewonnen zal moeten worden. Een voordeel hierbij kan zijn, dat de druk nu bij de thuisclub ligt, immers zij zullen in de buurt van VVOR willen blijven.

Opstelling NSVV:
Nicky van Gelder, Yoeron van der Ree, Leonard Bruynzeel (64e Robin Verhoeven), Marco Mann, Roderick Bekker, Jeroen Voshart, Marco van Daalen, Michel Bol, Kelvin van der Giesen, Erik van Arendonk, Mitchel Louwerens

Ruststand:       1 – 2
Eindstand:       1 – 3

Scoreverloop:
18e min.       0 – 1      Martin Leenderts
20e min.       0 – 2      Ibo Ozbilek
37e min.       1 – 2      Robin Benningshof (eigen doelpunt)
55e min.       1 – 3      Robin Benningshof


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.