Samen eten in de Hoeksche Waard, zoveel leuker!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Joyce de Jongh

Klaaswaal – Gezellig samen met anderen aan tafel, lekker eten en ontspannen praten –niet voor iedereen is dat vanzelfsprekend. Heel wat ouderen, maar ook jongeren, zouden graag aanschuiven bij zo’n maaltijd. Vanaf half september kan dat in gebouw De Hoeckenisse in Klaaswaal. Daar wordt elke derde vrijdagavond van de maand een ontmoetingsmaaltijd georganiseerd. Voor jong en oud, alleenstaand of met het hele gezin, vegetariër of vleeseter –kortom, iedereen.

Vanaf 17:45 uur staan de deuren van De Hoeckenisse aan Molendijk 55 te Klaaswaal.open en rond 18:00 uur komen de pannen op tafel. Wat er op het menu staat, is iedere keer anders. Na de maaltijd is er gelegenheid om nog samen een spelletje te doen, of een kopje koffie/thee te drinken.

Dit jaar staan de avonden gepland op 16 september, 21 oktober, 18 november en 16 december 2022. Vooraf aanmelden is nodig i.v.m. de inkopen. Dit kan via de WhatsApp (06-16604190) of per e-mail ([email protected]).. De kosten zijn € 3,- per persoon (contant te betalen op de avond zelf).

‘Samen eten in de Hoeksche Waard’ is een initiatief van de Kerk van de Nazarener in Klaaswaal. Bij gebouw De Hoeckenisse plaatsten zij eerder al De Voorraadkast voor mensen die net even een extraatje kunnen gebruiken. Veel inwoners van Klaaswaal weten de Voorraadkast inmiddels te vinden, om iets te halen of juist te brengen. Voorganger Frank van den Akker is er blij en dankbaar om. Hij hoopt dat de ontmoetingsmaaltijden net zo goed zullen aanslaan. “Wat is er nou gezelliger dan samen eten, andere mensen ontmoeten en hun verhalen horen, en door elkaar geïnspireerd worden? Door de coronatijd zijn we allemaal gaan beseffen hoe waardevol het is om in contact te staan met anderen. Met dit initiatief willen we daar op een praktische manier aan bijdragen. Want eten moeten we allemaal, maar samen is dat veel leuker!”

Gebouw De Hoeckenisse is het afgelopen jaar flink onder handen genomen. De maaltijden worden gehouden in de vernieuwde, prachtig ingerichte ontmoetingsruimte achter de bibliotheek. Deze ruimte is goed bereikbaar, ook voor mensen in een rolstoel of scootmobiel of voor ouders met een kinderwagen.

Meer informatie: www.samenetenindehoeksewaard.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren