FC Binnenmaas gelijk tegen Papendrecht

5 Min Read

fcbinnenmaasMAASDAM – Zaterdag 5 december kwam Papendrecht, de nummer 3 van de competitie, op bezoek.Een goede tegenstander waarvan Binnenmaas wist dat het niet gemakkelijk zou worden.Maar ook Papendrecht wist dat ze hier niet even zouden winnen en dat het nog wel eens een interessante wedstrijd kon worden.

Papendrecht zette direct druk en het was duidelijk dat Binnenmaas daar moeite mee had. Eigenlijk werden we op alle fronten afgetroeft en op deze manier kon het ook niet lang duren tot een openingstreffer van de bezoekers.In de 8e minuut stond er dan ook al 0-1 op het scorebord, Jeffrey Beek zag zijn afstand schot in de linkerhoek gaan waar Joey de Jong kansloos was.Leo Dekker moest tot de 16e minuut van de wedstrijd wachten voor een eerste kans van Binnenmaas kant, maar dit was dan ook wel gelijk de gelijkmaker.Richard vd Wilt stuurde met een goede pass Sander de Heus weg, die met een goede actie en strakke voorzet Danny Maijers wist te vinden die uiteindelijk de bal binnen schoot en dus 1-1 Precies 2 minuten kon Binnenmaas genieten van deze gelijkmaker, want toen was het alweer Papendrecht met een doelpunt. Koen Lighaam kopte de bal binnen na een hoekschop van de rechterkant en Binnenmaas kon weer opnieuw beginnen.In de 21e minuut was Papendrecht opnieuw gevaarlijk, Mitch Bos kon alleen op Joey de Jong maar Joey maakt zijn doel goed klein te houden en wist de 1-3 te voorkomen.In de 22e minuut was de 2e grote kans voor Binnenmaas en opnieuw was het raak.Danny Maijers die al een doelpunt op zijn naam had stuurde nu Rolin Notenboom weg die 1 op 1 kwam te staan tegenover de doelman van Papendrecht Siggy Schutte, Rolin schoot rustig langszij Siggy de bal binnen en bracht de stand op 2-2.In de 42e minuut was de laatste gevaarlijke kans van de eerste helft en deze was voor Papendrecht. Jeffrey Beek had zich zelf met een goede actie vrijgespeeld, maar omdat Leon vd Stel zichzelf voor de bal gooide wist hij te voorkomen dat de bal terecht kwam bij de spits van Papendrecht en vrij binnen kon schieten.In de eerste helft lieten beide ploegen zien zeer effectief om te gaan met de kansen en dat beloofde een spannende 2e helft te worden tussen de nummer 3 en 4 uit de competie, twee elftallen die zeer aan elkaar gewaagd waren.

In de 47e minuut was het Papendrecht met de 1e kans in de 2e helft, Dennis Herremans schoot de bal na een hoekschop direct op doel, maar deze ging hoog over.In de 57e minuut was de eerste kans van Binnenmaas in de 2e helft en dit was ook gelijk de voorsprong. Het was opnieuw Danny Maijers met het voorbereidende werk die bal bij Rolin Notenboom wist te krijgen en Rolin maakte opnieuw goed af, alleen nu was het voor de voorsprong en dus de 3-2. Tussen de 57e minut en de 78e minuut waren er niet echt veel kansen, wel veel werklust van beide teams. In de 78e minuut kon Binnenmaas de wedstrijd beslissen, Danny Maijers stond alleen voor de doelman van Papendrecht, hij schoot de bal over Siggy Schutte heen maar helaas ging de bal tegen de lat en dus niet in het doel.In de 85e minuut was het Papendrecht met het laatste woord en dus de gelijkmaker. Na een rommelige situatie binnen de 16 van Binnenmaas kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van de aanvoerder van Papendrecht, Nick Kamerling, en kon de bal gemakkelijk binnen tikken en de eindstand op 3-3 brengen.

• Opstelling: Joey de Jong, Mike Post, Leon vd Stel, Rianto Vrutaal, Richard vd Wilt, Johnny Maijers, Remco vd Stel, Bas de Kruijff, Sander de Heus, Danny Maijers en Rolin Notenboom
  • Wissels: Sem Kerkhof, Lennert Kleywegt, Aaron Perez en Desi Sanderse