Binnenmaas met moeite langs DHV

5 Min Read

fcbinnenmaasZevenbergsche Hoek – Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Leo Dekker op bezoek bij DHV, de Brabantse ploeg in Zevenbergsche Hoek. Na de uitstekende prestatie van vorige week tegen Feyenoord waren de verwachtingen voor deze wedstrijd hoog en was het de vraag of FC Binnenmaas ook zo’n goede wedstrijd kon spelen tegen een ploeg met nog maar 1 punt.

Direct in het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de scherpte en concentratie van afgelopen week er nog niet was. Niemand van Binnenmaas stond echt goed en de passing was onder de maat.Dit resulteerde in de 12e minuut al tot een doelpunt voor de thuisploeg en dus de 1-0 door Elias Mourigh. Nadat Binnenmaas de bal kwijt raakte kon de spits van SEV alleen op Erwin Fortuin af en schoot de bal over Erwin in het net.

Pas in de 18e minuut was Binnenmaas voor het eerst gevaarlijk, Kevin Kuijer zijn schot van afstand kon gestopt worden door de doelman van DHV en zo bleef de stand 1-0.In de 24e minuut kreeg Binnenmaas een hoekschop, de bal kwam terecht bij Bas de Kruijff die op doel schoot en doordat deze van richting werd veranderd door een speler van DHV moest de doelman van DHV goed opletten.Het was duidelijk dat Binnenmaas wat meer druk ging zetten, maar het spel was nog niet goed.Toch wist Binnenmaas nog voor rust te scoren, na een goede actie van Sjoerd van der Pers aan de linkerkant kon hij de bal aan Johnny Maijers geven. Johnny had alle tijd om aan te nemen en te schieten en wist dan ook deze kans te benutten 1-1.Waar Binnenmaas al in gedachte met 1-1- de rust in zou gaan bleek DHV daar anders over te denken. Door een lange “paniek” bal van de verdediger van DHV kwam deze terecht voor de voeten van zijn spits Elias Mourigh en kon hij alleen op Erwin Fortuin af en zorgde opnieuw voor de voorsprong met zijn tweede doelpunt.

Het kon niet anders dan dat Leo Dekker niet tevreden was en zou ingrijpen en dat gebeurde ook. Danny Maijers werd ingebracht en Sander de Heus mocht achterblijven in de kleedkamer. Nadat Binnenmaas in de 49e minuut gevaarlijk was met een hoekschop was het 5 minuten later dan toch raak. Na een knappe bal van Bas de Kruijff van achteruit wist Danny Maijers deze binnen te koppen en Binnenmaas kwam opnieuw langszij 2-2.

Waar in de eerste helft iedereen dacht dat hier niks te halen viel kon je nu merken dat iedereen er in ging geloven dat er meer te halen viel dan 1 punt en met iedereen bedoel ik de spelers, staf en supporters. Binnenmaas voerde dan ook de druk op en dit resulteerde in een aantal kansen en mogelijkheden maar nog niet tot de voorsprong. Maar deze voorsprong kwam er wel, in de 75e minuut was het de beurt aan Leon van de Stel om met een bal van achteruit Danny Maijers te bedienen, hierdoor kon Danny alleen af op de doelman en schoot over de doelman de bal in het net.9 minuten later bracht Kevin Kuijer de stand op 2-4, Remco van der Stel kon na een goede actie de achterlijn halen en een voorzet geven waar Kevin Kuijer als een echte spits op de goede plek stond en deze binnen kon koppen.

Helaas was dit niet de eindstand want DHV wist via nogmaals via Elias Mourigh uiteindelijk in de 90e minuut de 3-4 te maken wat uiteindelijk ook de eindstand was. Het was geen beste wedstrijd van Binnenmaas, maar in de 2e helft hebben ze geknokt voor de 3 punten en die zijn dan ook dik verdiend.

Kortom 3 punten, verder snel vergeten………..houdoe en bedankt.

Opstelling FC Binnenmaas: Erwin Fortuin, Johnny Maijers, David Engels, Charlie de Graaf, Bas de Kruijff, Desi Sanderse, Sjoerd van der Pers, Kevin Kuijer, Sander de Heus, Leon van der Stel en Remco van der Stel.

Wissels : Rob Verbaas, Mike Post, Danny Maijers en Jim van Eck.