Fc Binnenmaas verliest eerste wedstrijd van Pelikaan

DSC02211 (4)MAASDAM –  Zaterdag 3 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma en deze was voor Binnenmaas thuis tegen de uit de 1e klasse gedegradeerde Pelikaan.

Binnenmaas speelde met rouwbanden, dit om stil te staan bij het overlijden van Bas Bijl, erelid van de vereniging. De gehele selectie wenst de familie heel veel sterkte toe bij dit verlies.Binnenmaas had weinig tijd om aan het tempo en spel te wennen van Pelikaan, want in de 2e minuut was het al 0-1 voor de uitploeg, dit doordat Anouar Said de bal prima binnen wist te schieten. In de opvolgende minuten had Binnenmaas veel moeite met het goede spel van Pelikaan. De mannen van Leo Dekker kon niet op tegen het hoge tempo, snel grondspel dit gecombineerd met de lange ballen van de ex 1e klasser. Dit resulteerde dan ook niet onverwacht tot de 0-2 in de 10e minuut.

Deze keer was het Valeri Silva die de bal binnen wist te koppen uit een hoekschop van de rechter kant.In de 24e minuut was er voor de eerste keer wat dreiging voor het doel van Pelikaan.Eerst moet de doelman van Pelikaan, Martin van Yren, gestrekt door een scherpe hoekschop van Sven Post, doordat deze opnieuw tot hoekschop was verwerkt kreeg Binnenmaas opnieuw een mogelijkheid. Nu was het Johnny Maijers die de bal kon koppen, maar omdat hierbij de kracht ontbrak was het geen probleem voor Martin van Yren om deze bal te stoppen.In de 38e minuut werd het nog erger voor Binnenmaas, Sharog Suasani schoot een vrije trap uitstekend binnen in de kruising. Hiermee was doelman Bart de Keijzer kansloos en kwam de stand op 0-3.

Het was duidelijk dat Pelikaan in de 2e helft een tandje lager ging voetballen, hierdoor kreeg Binnenmaas wat meer ruimte en mogelijkheid tot voetballen.Dit resulteerde tot dat Rianto Vrutaal in de 57e minuut alleen werd weggestuurd op doelman Martin van Yren, maar Rianto werd onterecht afgevlagt door de grensrechter. Iets wat in mijn ogen totaal zinloos was, dit omdat de spelers van Pelikaan met het hun goede spel totaal niet op deze manier de helpende hand van de grensrechter nodig hadden.

In de resterende 32 minuten gebeurde er niet veel, Pelikaan geloofde er verder wel in en Binnenmaas probeerde met hard werken de schade enigzins te beperken. Dit werd dan ook beloond in de 89e minuut met een doelpunt. Sven Post schoot ook op zijn beurt een vrijetrap binnen en bracht hiermee de eindstand op 1-3.Op basis van de 2e helft had Binnenmaas zeker wel het doelpunt verdiend, er is hard gewerkt door de mannen van Leo Dekker. Maar soms moet je gewoon je meerdere erkennen en daar voor uit durven te komen. Vandaag was Pelikaan te hoog gegrepen voor Binnenmaas en hebben ze verdiend de 3 punten meegenomen.

Volgende week zal er uit worden gespeeld bij Alblasserdam, deze wedstrijd begint om 15:00.

• Opstelling: Bart de Keijzer, Bjorn den Otter, Johnny Maijers, Rianto Vrutaal, Sjoerd vd Pers, Yordi Molendijk, Sven Post, Rolin Notenboom, Danny Maijers, Richard vd Wilt en Kees de Winter.
  • Wissels: Charlie de Graaf, Robin Bezemer, Ralph vd Giessen en Joey de Jong