Strijdlustig ZVS nipt ten onder in Waterpolo streekderby

144

waterpolo-0051’S-GRAVENDEEL De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 12 december 2015 de tiende wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond tijdens de laatste competitieronde voor de winterstop een treffen met de ongeslagen koploper H&L Productions 4 in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Marcus Dekker en Arie Molendijk konden niet van de partij zijn. Hierdoor waren er drie wisselspelers beschikbaar.

De confrontatie tussen de ploegen uit ’s-Gravendeel en Barendrecht mag met recht een streekderby worden genoemd. ZPB, bekend om haar zeer fysieke spelwijze, kwam als ongeslagen koploper naar het ’s-Gravendeelse zwembad. ZVS had op haar beurt al de nodige voorbereidingen getroffen om het de bezoekers allerminst makkelijk te maken.

ZVS speelde, zoals wel vaker dit seizoen, vanaf het eerste fluitsignaal direct op de aanval en zag dit initiatief meteen beloond worden. Wessel Boersma tekende voor de openingstreffer. Een antwoord van ZPB bleef uit waarna Dennis Brobbel het tweede ’s-Gravendeelse doelpunt scoorde. Binnen een minuut konden drie doelpunten worden genoteerd. ZPB maakte al snel de 2-1 maar zag ZVS toch weer afstand nemen. Via een strafworp (op vijf meter voor het doel) was het Robert van Son die de 3-1 scoorde. Kort daarna zette ZPB de 3-2 en in de slotseconden de gelijkmakende derde treffer.

Vroeg in het begin van de tweede periode keken de Seuters voor het eerst tegen een achterstand aan doordat ZPB uit een manmeer wist te scoren. Na diverse tijdelijke uitsluitingen aan beide kanten waren het opnieuw de bezoekers die de ’s-Gravendeelse keeper Martijn Stolk wisten te passeren. Met een tussenstand van 3-5 op het scorebord waren voor ZVS alle pijlen nu weer gericht op de aansluitingstreffer. Deze volgde al snel via een goal van Patrick van Haarlem.

De derde periode, in het verleden niet bepaald de sterkste van de ’s-Gravendelers, vormde nu het strijdtoneel van een aanvallende eenheid. Met slechts één doelpunt verschil in het voordeel van de Barendrechters bleef ZVS haar offensieve spel continueren, iets waar haar tegenstander geen antwoord op leek te hebben. Wessel Boersma tekende al vroeg voor de gelijkmaker (5-5) en uit een manmeer doelpuntte Gerard Goud de 6-5. Het antwoord van ZPB volgde kort daarop in de vorm van de gelijkmaker. In de laatste speelminuut kreeg ZVS wederom een strafworp toebedeeld. Opnieuw nam Robert van Son de bal ter handen en schoot genadeloos raak. Met een marginale voorsprong (7-6) kon men zich gaan opmaken voor de finale.

Met nog vijf speelminuten op de klok was het aan ZVS om nog één periode lang tot het uiterste te gaan om wellicht een overwinning uit deze confrontatie te kunnen halen. Aan de inzet lag het niet al was het ZPB dat vier keer op rij wist te scoren. De thuisploeg was niet geheel kansloos, de bezoekers rondden het net iets beter af. De kansen op een stunt leken inmiddels verkeken met nog iets meer als een minuut te spelen en een achterstand van 7-10 op het scorebord. In het slotakkoord beging een speler van ZPB een zeer zware overtreding en werd daardoor uitgesloten voor de resterende duur van de wedstrijd. De daaruit volgende strafworp, de derde van de wedstrijd, werd ook nu door Robert van Son verzilverd.

Coach Van Helfteren kon met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd en noemde het de beste wedstrijd tot nu toe.

  • Eindstand: 8-10
  • Periodestanden: 3-3, 1-2, 3-1, 1-4

Doelpuntenmakers: Robert van Son (3x), Wessel Boersma (2x), Patrick van Haarlem, Dennis Brobbel en Gerard Goud (ieder 1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 9 januari 2016 tegen De Zijl Zwemsport 5. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Zijl te Leiden en begint om 18.25 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.