Numansdorpse Judoka plaatst zich voor NK

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Dario 1eHOEKSCHE WAARD – Op het judokampioenschap van Zuid-Holland bereikte Dario Maaskant op overtuigende wijze het erepodium en plaatste zich voor het aanstaande Nederlands Kampioenschap. De talentvolle Numansdorpse judoka kwam uit in de leeftijdscategorie van -15 en in de gewichtsklasse van -46Kg. 

Afgelopen zaterdag, 26-02-2016, werd het harde trainen beloond. Met zijn trainer en coach John van Eerdenburg aan zijn zijde wist Dario alle wedstrijden met een ippon te winnen. Dit ging niet vanzelf. Op één moment in de wedstrijd stond Dario achter met nog weinig tijd om dit goed te maken. Op zo’n moment blijkt hoe waardevol de relatie tussen judoka en trainer is. Een instructie en blik van de trainer coach, zelf ook ooit wereldkampioen, was voldoende om de wedstrijd alsnog beslissend af te sluiten.

Dario Maaskant traint al heel wat jaren naar volle tevredenheid bij Budosport John van Eerdenburg. Zijn toewijding aan de sport en de uitstekende begeleiding die bij elk toernooi altijd aanwezig is hebben tot dit mooie resultaat geleid.

Dario op erepodium-1


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren