Waterpoloërs ZVS verslaan vrij eenvoudig subtopper AZC 5

288

Teamfoto Heren 1  - Jasper van Everdingen via vrijlopen.nl’S-GRAVENDEEL – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 16 april 2016 de eenentwintigste en tevens voorlaatste wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse B van Regio West. Op het programma stond de returnwedstrijd met AZC 5 uit Alpen aan den Rijn in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie. Marcus Dekker en Arie Molendijk konden niet van de partij zijn. Hierdoor waren er drie wisselspelers beschikbaar.

Beide ploegen troffen elkaar al eerder dit seizoen waarbij de ’s-Gravendelers nipt verloren in het Alphense zwembad (9-8). Met de wetenschap dat AZC tot de subtop behoort (ZVS 9e en AZC 5e) werd op voorhand al rekening gehouden met een geduchte tegenstander.

ZVS koos voor een aanvallende strategie in een poging de tegenstander zo ver mogelijk op de eigen speelhelft te kunnen houden. Van de eerdere confrontatie was bekend dat het tempo van de Alphenaren niet hoog lag, maar dat zij het meer van fysieke spel moesten hebben. Dat bleek ook nu weer het geval want alleen ZVS kwam in een hoog tempo uit de startblokken. Het gevaar loerde al snel om op te gaan in het langzame tempo van de tegenstander maar de thuisploeg speelde haar eigen spel. ZVS zette de toon en scoorde drie keer via Patrick van Haarlem, Rob van der Bijl en Daan de Zeeuw.

Ook in de periode erna kon ZVS haar spel continueren maar wist AZC ook in de buurt van het ’s-Gravendeelse doel te komen. Beide ploegen doelpuntten driemaal waarbij Wessel Boersma tekende voor de treffers van ZVS. Daarmee kwam de tussenstand uit op 6-3.

Naarmate de wedstrijd vorderde, wist ZVS de Alphense opmars tegen te gaan. Beide ploegen gaven elkaar weinig terrein prijs en scoorden vrijwel om en om. Renzo van Boven en Robert van Son (manmeer) hadden met hun doelpunten de voorsprong tot een comfortabele 8-4 weten te brengen. Vervolgens sloeg AZC toe en trof driemaal doel waardoor de marge werd teruggebracht tot slechts één doelpunt. De ’s-Gravendelers lieten zich niet van de wijs brengen en deelden in het slotakkoord de definitieve genadeklap uit door dankzij treffers van Wessel Boersma, Daan de Zeeuw en Dennis Brobbel. Mede door deze doelpunten werden de overwinning en de negende plaats op de ranglijst definitief veiliggesteld.

  • Eindstand: 11-8
  • Periodestanden:3-0, 3-3, 2-2, 3-3
  • Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (4x), Daan de Zeeuw (2x), Patrick van Haarlem, Rob van der Bijl, Renzo van Boven, Dennis Brobbel en Robert van Son (ieder eenmaal)

Patrick van Haarlem speelde vandaag zijn laatste thuiswedstrijd en werd na afloop door zijn team in het zonnetje gezet als dank voor zijn inzet de afgelopen jaren.

De volgende en tevens laatste wedstrijd van het seizoen is zaterdag 23 april 2016 tegen rode lantaarndrager NZ&PC 1. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad Binnenzee te Noordwijk ZH en begint om 16.00 uur.

Foto: Jasper van Everdingen – Vrijlopen.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.