Binnenmaas gaat over op milieuvriendelijke methoden onkruidbestrijding

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Binnenmaas – Deze week is in gemeente Binnenmaas een gespecialiseerd bedrijf begonnen met onkruidbestrijding op verhardingen zoals wegen, trottoirs en pleinen. Dit gebeurt niet langer met behulp van chemische middelen, maar volgens de milieuvriendelijke hete lucht methode en veegbeheer. Het gebruik van chemische middelen bij onkruidbestrijding heeft nadelige gevolgen voor het gehele ecosysteem. Daarom is onlangs de toepassing hiervan wettelijk verboden.

Hete lucht methode
Bij bestrijding door toepassing van hete lucht blaast een machine lucht met een hoge temperatuur op het onkruid waardoor de plant eerst bovengronds verbrandt en uiteindelijk ondergronds afsterft. Bij onkruidbestrijding door middel van hete lucht is het resultaat de eerste dagen wat minder zichtbaar. Het duurt een paar dagen voor het onkruid afsterft en verteert. Om hetzelfde resultaat te bereiken als met chemische bestrijding zijn meerdere ronden per jaar noodzakelijk. Deze werkzaamheden worden uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf.

Veegbeheer
Naast de hete lucht methode hanteert gemeente Binnenmaas een intensief veegprogramma. De straten worden zes keer per jaar schoongeveegd door een veegwagen. Het doel hiervan is om onkruidgroei zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer de veegwagen zijn ronde door de gemeente gaat doen, wordt dit van tevoren aangekondigd in de gemeenterubriek in Het Kompas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.