Start van de Democracity week in Cromstrijen

0
235

IMG_4639CROMSTRIJEN – Maandag 30 mei starte in Cromstrijen de Democracity week. Met dit educatieve doe-programma Democracity zetten kinderen uit groep 8 de eerste stappen in het gemeentehuis en maken kennis met democratische besluitvorming door samen een stad te gaan bouwen.

Het is een interactief spel waarmee de gemeente Cromstrijen op toegankelijke wijze de deuren openzet voor alle basisscholen in Numansdorp en Klaaswaal. Het doel van Democracity is om samen een stad te bouwen. Letterlijk. Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad: woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer et cetera. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Zij ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving. Tegelijk wordt de interesse gewekt voor democratische besluitvorming. Dit alles onder de begeleiding van twee docenten van de organisatie Prodemos en een aantal raads- en commissieleden van de gemeente.

Maandag 30 mei om 9.45 uur vond de start plaats in de raadzaal in het gemeentehuis met basisschool De Vliet uit Klaaswaal. Burgemeester Jan Luteijn was hierbij aanwezig.De Democracity week sluit donderdag 2 juni om 15.00 uur met basisschool De Dubbeldekker uit Numansdorp, waarbij ook wethouder Pieter Paans aanwezig zal zijn.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.