Film: De sloop van de Barendrechtse Brug in 1969 na opening van de Heinenoordtunnel

948

Regio – Het is allang geleden, maar toch zijn er regelmatig nog foto`s van de brug op diverse Facebookpagina`s te zien in de trant van “weetje nog ?” Daarop komen dan prompt reacties waaruit blijkt dat velen een soort haat-liefde verhouding met de brug hadden met de brug over de Oude Maas tussen de Hoeksche Waard en IJsselmonde.

De uit 1888 daterende brug was zowel een symbool van het oude Barendrecht als een lastig te nemen obstakel voor iedereen in de regio. Het sterk groeiende weg- en scheepvaartverkeer maakte de bouw van een tunnel noodzakelijk waardoor het plaatsje Heinenoord in plaats van Barendrecht de naamgever werd.
De sloop

Toen de Heinenoordtunnel op 22 juli 1969 geopend werd, is de brug direct voor het verkeer gesloten en startte men met de sloop, zodat twee dagen later al een brugdeel verwijderd werd. Totaal moest er 2700 ton ijzer en staal worden gedemonteerd en afgevoerd.

Bas Romein zette onderstaand filmpje online.

Een film uit de collectie van https://basromeijnfilms.blogspot.nl/


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.