Fc Binnenmaas 1 verliest van DCV…..maar verliest vooral van zichzelf

Krimpen aan de IJssel – Zaterdag 17 september speelde Binnenmaas uit bij DCV om 17:00, afgelopen seizoen werd hier onverdiend met 1-0 verloren en de vraag was natuurlijk of de mannen van Leo Dekker nu wel de punten mee terug zou nemen.

In de eerste 15 minuten was het vooral Binnenmaas die op zoek was naar kansen en de openingsscore.Het bleef bij zoeken want in deze openingsfase waren er voor beide ploegen geen kansen. In de 18e minuut moest Binnenmaas de eerste klap incasseren nadat scheidsrechter W.L. Schuitenmaker de bal op de stip legde voor DCV na een overtreding van Rianto Vrutaal binnen de 16.Deze strafschop werd prima binnen geschoten door Tim van Dieje en zo was de stand 1-0 tegen de verhouding in. Voor de volgende kans moesten we wachten tot de 32e minuut, Sven Post schoot de bal op het doel van DCV, het was eerst de doelman Bobby Janssen die een doelpunt wist te voorkomen en daarna was het de paal die de gelijkmaker voorkwam door een schot in de rebound van Rianto Vrutaal.

Na een snelle counter van DCV was er wel voor de thuisploeg een reden om te juichen en dat was omdat de 2-0 was binnengekopt door de zeer vrij staande Guido van Ooijen.
Het werd al snel duidelijk dat dit niet de wedstrijd zou worden voor Binnenmaas, want in de 36e minuut werd Rianto Vrutaal zijn doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter voor buitenspel.

De 2e helft zou anders moeten en zou beter moeten, maar het werd niet beter.
Na dat Johan van Wageningen namens DCV in de 50e minuut net naast had gekopt maakte hij alsnog in de 57e minuut de 3-0. Hij wist de bal binnen te schieten vanuit een hoekschop, maar opnieuw werd er veel ruimte gegeven aan de aanvallers van DCV door de verdediging van Binnenmaas.In de 72e minuut was het eindelijk weer eens de beurt voor Binnenmaas, alleen zag Danny Maijers zijn schot over het doel gaan i.p.v. in het doel.In de 74e minuut was het weer een kans voor DCV, Serdar Kolay zag dat zijn prima schot op doel werd gered door Bart de Keijzer die hiermee erger voorkwam.
In de 84e minuut was het dan toch eindelijk raak voor Binnenmaas, Danny Maijers werd door een goede bal van Richard van der Wilt weggestuurd, hij passeerde de doelman en bracht de stand op 3-1. Zolang als Binnenmaas heeft moeten werken voor een doelpunt zo snel gaf het ook weer een doelpunt weg. In de 86e minuut was het Johan van Wageningen die zonder lastig te worden gevallen de bal binnen de 16 kon aannemen, draaien en binnenschieten en dus 4-1.2 minuten later had Danny Maijers de kans voor zijn 2e doelpunt, maar de doelman van DCV, Bobby Janssen, wist dit te voorkomen.

Binnenmaas heeft laten zien dat als je vooral tegen jezelf speelt dat je van iedere ploeg kan verliezen. Volgende week speelt Binnenmaas thuis tegen Hellevoetsluis.

Opstelling: Bart de Keijzer, Kees de Winter, Ralph vd Giessen, Richard vd Wilt, Sven Post, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Danny Maijers, Rolin Notenboom en Rianto Vrutaal.

Wissels: Remon v Prooijen, Sjoerd vd Pers, Jannick vd Laan en Joey de Jong.