Grootouders draaien overuren op OBS de Schelf in ‘s-Gravendeel tijdens de kinderboekenweek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

schelf-5‘s-Gravendeel – Het huidige thema van de kinderboekenweek “Voor altijd jong” zorgt er voor dat de grootouders van de leerlingen van OBS de Schelf drukke tijden kennen. Deze week waren ze in groten getale te gast op de basisschool van hun kleinkinderen.

De kinderboekenweek werd vorige week geopend door opa de Zeeuw, die wel een beetje familie bleek te zijn van de huidige directeur van de school. Hij knipte een lint door, las een gedicht en plaatste en passant ook nog wat leerlingen in een rij op de juiste leeftijdsvolgorde.

Deze week werden bewoners van “De Spinhof” verrast door leerlingen van de groepen 1 en 2. Zij kwamen daar met 3 groepen en hun leerkrachten bekende Oud-Hollandse liedjes zingen en mochten op veel bijval rekenen van de bewoners. Men zong en klapte moeiteloos mee met bekende liedjes zoals “Daar bij die molen”. Het was een erg gezellige bijeenkomst.

Op maandag- en dinsdagmiddag 10 en 11 oktober was het een drukte van belang op school.

In sommige klassen waren er meer grootouders te gast dan leerlingen.

Enkele activiteiten voor de leerlingen en grootouders waren:

  • Een interview met opa en oma over de school en het onderwijs in hun jeugd
  • Een (oud-Hollands) spelletje zoals sjoelen en mens-erger-je-niet
  • Een voorleessessie door de groot-ouders uit hun favoriete kinderboek.

Grootouders blijken als oppas al lang onmisbaar. Deze twee onvergetelijke middagen bewijzen, dat ze ook belangrijk blijven in het onderwijs. Zowel jong als oud heeft van alle activiteiten genoten.

De kinderboekenweek wordt afgesloten op vrijdag 14 oktober. Daarvoor is er op donderdag 13 oktober van 18.30 tot 20.00 uur in de centrale hal van de school een boekverkoop. De hal is dan voor 1 avond omgetoverd tot een echte boekenwinkel. Grootouders, ouders en leerlingen zijn dan van harte welkom om een nieuw kinderboek aan te schaffen en een gratis persoonlijke boekenlegger te laten vervaardigen.

Mooi moment om iedereen nog voor de Herfstvakantie aan het lezen te krijgen, want lezen is leuk en belangrijk!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.