Subtopper Waterpolo heren ’s-Gravendeel tegen Wiekslag 3 eindigt in gelijkspel, BZC 2 is kampioen

waterpolo-0051ALBLASSERDAM – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 11 april 2015 de twintigste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met Wiekslag 3 in het nieuwe zwembad Blokweer te Alblasserdam. Trainer/coach Cees van Helfteren had de beschikking over een complete selectie. Daardoor konden er drie wisselspelers worden ingezet.

De wedstrijd van vandaag was een treffen tussen de runner-ups uit de competitie. Zowel ZVS als Wiekslag staan met een gelijk aantal punten op gepaste achterstand op koploper BZC 2 uit Bergambacht. Doordat Wiekslag de eerste confrontatie met ZVS met slechts één doelpunt verschil heeft weten te winnen, staan zij op onderling resultaat nu tweede. De race om het kampioenschap is zo goed als gestreden. De strijd om die felbegeerde tweede plaats ligt nog volledig open.

Wiekslag startte vol in de aanval hetgeen ze al na vijftien seconden een strafworp opleverde. ZVS-keeper Martijn Stolk reageerde alert en voorkwam met zijn redding een vroege tegentreffer. Nog maar net van de schrik bekomen zag ZVS haar kans schoon en opende niet veel later de score via een treffer van Wessel Boersma. De thuisploeg hervond zich snel en boog, in een tijdsbestek van slechts één minuut, de achterstand om naar een minimale voorsprong dankzij twee doelpunten.

In de tweede periode gingen de ’s-Gravendelers op zoek naar de aansluitingstreffer maar Wiekslag was de ploeg welke vroeg doel trof. Patrick van Haarlem verraste met een afstandsschot en stuurde daardoor de keeper van de thuisploeg de verkeerde hoek in. Wiekslag doelpuntte uiteindelijk na een tweede manmeersituatie waardoor zij op 4-2 konden komen.

Het derde kwart werd volledig door ZVS gedomineerd. Nadat een manminder vakkundig werd weggewerkt, ging de formatie Van Helfteren op jacht naar de aansluiting. Deze vonden zij al snel via een verkregen strafworp. Robert van Son maakte vanaf de vijfmeterlijn geen fout en schoot de bal hard in het doel. Wessel Boersma scoorde vervolgens ook nog tweemaal waardoor de ’s-Gravendeelse heren voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd weer op voorsprong wisten te komen. In de slotminuut wist Wiekslag nog snel even te scoren en daarmee de stand gelijk te trekken tot 5-5.

In een boeiende slotperiode gingen beide ploegen tot het uiterste om de overwinning veilig te stellen. Aan beide kanten werden voldoende kansen gecreëerd maar steeds was daar de keeper, verdediging of het net. Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en werden de punten gedeeld.

Door dit gelijkspel is de strijd om het kampioenschap definitief voorbij. Koploper BZC 2 maakte in haar wedstrijd tegen MNC Dordrecht 7 geen fout en is daardoor kampioen geworden.

• Eindstand: 5-5
  • Periodestanden: 2-1, 2-1, 1-3, 0-0

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (3x), Robert van Son en Patrick van Haarlem (ieder 1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 18 april 2015 tegen Z&PC Rotterdam 4. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 19.45 uur.