Kerstviering met een Koninklijk lintje voor de heer Speelman in Numansdorp

0
1004

CROMSTRIJEN – Tijdens de kerstviering in De Buitensluis vierde de heer Speelman zijn 30-jarig jubileum als organist. Als kers op de taart ontving de heer T. (Theo) Speelman uit Numansdorp van burgemeester Jan Luteijn een Koninklijke Onderscheiding. Gezien zijn lokale maatschappelijke betrokkenheid is de heer Speelman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Speelman ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij het verzorgingstehuis Alerimus, De Buitensluis te Numansdorp. Hij is actief als organist bij de jaarlijkse kerstvieringen en bij de weeksluitingen voor bewoners. Sinds kort is zijn moeder, de 101-jarige mevrouw Speelman-Vos, als bewoonster van De Buitensluis ook kan genieten van de orgelklanken van haar zoon. Daarnaast is hij sinds 2002 voorzitter van de identiteitscommissie.

Eerder was hij ouderling en vrijwilliger bij de Hervormde gemeente in Numansdorp. Nog steeds is de heer Speelman elke zondag aanwezig tijdens de eredienst als organist bij de Protestantse gemeente Nieuwland in Klaaswaal. “Voor al deze maatschappelijke inspanningen wil ik je namens de gemeente Cromstrijen, maar vooral ook namens alle mensen hier bijzonder hartelijk bedanken,” aldus burgemeester Jan Luteijn. “Je hebt bestuurd, gehandeld en gespeeld en velen hebben daar de vruchten van geplukt. Vandaag is er ook nog een jubileum omdat je 30 jaar lang de Kerstviering hebt bijgewoond en sterker: je hebt gezorgd dat iedereen kon meezingen, op de juiste hoogte én in de juiste maat. Je hebt met passie en geestdrift veel werk verricht voor het geestelijk welzijn van de bewoners in dit huis.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.