Pro Hoeksche Waard enthousiast over besluit tot herindeling

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – “Pro Hoeksche Waard is bijzonder verheugd over het besluit van Provinciale Staten tot herindeling van de Hoeksche Waard in één gemeente met ingang van 1 januari 2019. Wij stemmen graag in met de visie van Gedeputeerde Staten dat op deze wijze een toekomstbestendige en krachtige gemeente wordt gevormd die zal zijn toegerust voor haar toekomstige opgaven en problemen. Wij verheugen ons op de nieuwe mogelijkheden van een integrale aanpak van regionale projecten en beleidsgebieden die dat dringend nodig hebben.”

Zo reageert de groep Pro Hoeksche Waard op de aanstaande vorming van één gemeente Hoeksche Waard, waartoe Provinciale Staten van Zuid-Holland vandaag, 22 februari 2017, hebben besloten. Pro Hoeksche Waard is een informele groep inwoners van de Hoeksche Waard die zich sinds het referendum van 2003 inzet voor een gemeentelijke herindeling. Tot de groep behoren oud-wethouders, vroegere leden van gemeenteraden, ondernemers en andere betrokken burgers. Zij hebben in de afgelopen jaren bij verschillende gelegenheden gepleit voor de ingrijpende gemeentelijke herindeling waartoe het provinciebestuur nu heeft besloten.

Het herindelingsplan moet vervolgens ook door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd. Pro Hoeksche Waard heeft goede hoop op een positief besluit in de komende tijd over een wetsontwerp in dezelfde richting. “Wij zullen er graag aan bijdragen het parlement te overtuigen van het bestaan van voldoende draagvlak in de streek voor een dergelijk besluit. Wij verwachten dat, na de keuze van het provinciebestuur, nu ook de eensgezindheid in de Hoeksche Waard terugkeert. Een gemeenschappelijk perspectief kan daar bij helpen. Wij hopen dat in de komende tijd binnen de Hoeksche Waard in eensgezindheid kan worden gewerkt aan de keuze en ontwikkeling van zo´n perspectief voor de toekomst”, aldus de groep.

Kernenbeleid

Pro Hoeksche Waard is van mening dat de komende bestuurlijke reorganisatie kan bijdragen aan de handhaving van de levensvatbaarheid en het specifieke karakter van de vele afzonderlijke kernen die het gebied kent. Aan een dergelijk kernenbeleid, dat noodzakelijk zal zijn voor een gezonde ontwikkeling van de voorzieningen in de verschillende kernen onder de nieuwe bestuurlijke verhoudingen, wordt al geruime tijd hard gewerkt. “Het maatschappelijk middenveld is daar op allerlei niveau al nauw bij betrokken. Het is hoog tijd dat nu ook het lokale bestuur zo ver komt”, zo wordt gezegd in de reactie van Pro Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren