Schoolverlaters Trotseren de Kiltunnel

0
554

‘s-Gravendeel – Leerlingen van de groepen 8 van De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel die over enkele weken de basisschool achter zich laten, doen weer mee aan het jaarlijkse project ‘van dorp naar stad’.

Op dinsdag stond het onderdeel verkeersveiligheid op het programma. Twee ervaren machinisten van de NS lieten de kinderen kennis maken met de gevaren op en rond het spoor middels een indrukwekkende film Rood Licht. De leerlingen moesten ook zelf aan de bak! Na een introductiefilm over De Kiltunnel en een verkeerstest werd de fiets gepakt. Medewerkers van de tunnel en de wijkagent fietsen mee heen en weer door de tunnel waarbij vooral het oefenen met de roltrap erg spannend was. Het merendeel van de schoolverlaters zal straks in Dordrecht naar school gaan en dan komen er toch weer hele andere verkeerssituaties om de hoek kijken dan in het dorp.

Later in de week wordt het project vervolgd met o.a. lessen over groepsdruk, social media, zelfverdediging en het openbaar vervoer.

 

Foto’s: W.Vergeer


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.