Tweemaal goud voor Alianne Rollof en Roan Craenen bij tweede deel vijfkamp te ’s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Zwembad de Wellen - Foto ZVS

’S-GRAVENDEEL – Zaterdag 24 maart 2018 werd het tweede deel uit de vijfkamp gezwommen met als locatie zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. De wedstrijd kende een sterkte bezetting met als deelnemende verenigingen RSW (Rotterdam), Wiekslag (Alblasserdam), SG-HGA (SVO uit Groot-Ammers en ZVH uit Hardinxveld-Giessendam) en ZVS (’s-Gravendeel)

Door de vele (middel)lange afstanden, maakte het tot een vrij lang en redelijk zwaar programma voor de vele deelnemers. De zwemploeg van ZVS bleek er geen moeite mee te hebben en leverde in hun vertrouwde omgeving prima resultaten af.

Alianne Rollof en Dewi Sint-Nicolaas traden aan op de 200 meter rugslag. Boven verwachting behaalden zij respectievelijk goud en brons. Tijdens hun tweede optreden, de 100 meter vlinderslag, behaalden beide dames opnieuw het podium waarbij er wederom goud was voor Alianne Rollof en tevens haar oude besttijd sneuvelde. Ook Dewi Sint-Nicolaas behaalde hierbij weer eremetaal alsmede een nieuw PR, al was dit keer de bronzen plak het hoogst haalbare voor haar. Betty Rollof slaagde erin om haar oude tijd op de 200 meter wisselslag met bijna twintig seconden aan flarden te zwemmen. Voor de minioren Lieve van den Berg en Jana Willemstein stond er de 200 meter vrije slag op het programma. Zij verdienen alle lof want deze beide jonge zwemsters zwommen de afstand uit in een keurige tijd. Ook bij de heren ging het hard, daar kroonde Roan Craenen zich tot held van de dag. Hij behaalde op zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter schoolslag een prachtige gouden medaille.

Na de lange zit in het zwembad kon de balans worden opgemaakt en sloot ZVS de dag af met negen medailles.

Goud:

Alianne Rollof (200 meter rugslag en 100 meter vlinderslag), Roan Craenen (200 meter wisselslag en 100 meter schoolslag)

Zilver:

Dewi Sint-Nicolaas (100 meter vlinderslag)

Brons:

Igor Peters (100 meter schoolslag en 200 meter wisselslag), Dewi Sint-Nicolaas (200 meter rugslag), Renske van Antwerpen (100 meter schoolslag)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren