Jongeren kiezen 6 partijen uit voor het JongerenDebat Hoeksche Waard. 6 partijen mogen niet mee doen! Cromstrijen 98 HW gaf geen gehoor

219

HOEKSCHE WAARD – Jongeren van Havo 4 klassen van het Hoeksch Lyceum uit Oud-Beijerland hebben in de afgelopen weken een actieve rol gespeeld in de keuze welke politieke partijen ze op 15 november willen spreken.

De partijen hadden de opdracht om zich aan de jongeren te presenteren middels een kort promotiefilmpje. 12 van de 13 partijen hebben hier ook gehoor aan gegeven Cromstrijen 98 HW heeft geen gehoor gegeven. Het is goed om te zien dat de politieke partijen deze opdracht serieus nemen en daarmee ook de jongeren uit de Hoeksche Waard een positief signaal geven. Jongeren zijn in de meeste partijprogramma’s ook echt een belangrijk onderdeel. De verkiezing is gedaan onder 104 jongeren. 5 daarvan waren tijdens de verkiezing afwezig of ziek. 99 jongeren hebben dus hun stem uitgebracht. Iedereen mocht 6 partijen nomineren.

De volgende partijen zijn gekozen om deel te nemen aan het debat:

 1. VVD – 87 stemmen
 2. Lokalen HW – 83 stemmen
 3. Christen Unie – 79 stemmen
 4. Groen Links – 77 stemmen
 5. CDA – 70 stemmen
 6. D66 – 55 stemmen

De 6 partijen die het minst werden gekozen zijn:

 1. HW Senioren Partij – 47 stemmen
 2. PVDA – 35 stemmen
 3. SGP – 20 stemmen
 4. Progressief HW – 18 stemmen
 5. Hart Voor Alle Kernen – 14 stemmen
 6. Onafhankelijke HW – 7 stemmen

Cromstrijen 98 HW heeft geen gehoor gegeven aan de uitnodiging voor het debat en daardoor konden jongeren hier ook niet op stemmen.

Als u de filmpjes ook wilt zien dan kunt u naar de website van stichting SEIJN www.seijn.nlonder het kopje “jongerenDebat HW”. Het JongerenDebat is donderdagochtend 15 november tussen 9:00 uur en 11:30 uur in de aula van het Hoeksch Lyceum.Mocht u als gast aanwezig willen zijn dan kunt u zich aanmelden door uw voor- en achternaam en uw e-mailadres  te mailen naar [email protected]. Wees snel want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.