Kloetinge maatje te groot voor Heinenoord

5 Min Read

Heinenoord – Na de winst van vorige week op koploper Rijsoord, was de hoop en verwachting dat dit prima resultaat zich zou voort zetten in de komende wedstrijden. De harde wind was echter spelbreker voor Heinenoord.

Na wat aftasten over en weer kwam in de 10e minuut het eerste Zeeuwse gevaar. Een aanval opgezet door aanvoerder Jaap Esser in combinatie met Ramon Janson eindigde met een schot wat rakelings langs de paal verdween tot grote opluchting van alles wat Heinenoord was en in het bijzonder door doelman Dillan Heijnen. De druk van Kloetinge werd groter, echter aanvoerder Ramon Salas stond er als een rots in de branding en ongelooflijk wat hij deze zaterdagmiddag ongedaan maakte door op tijd in te grijpen.
Toen even later Ramon Janson een dot van een kans kreeg om de Zeeuwen op voorsprong te zetten, was Anthal v.d. Berg er precies op tijd bij om ook dit gevaar ongedaan te maken.
In de 29e minuut kwam Heinenoord via een aanval op rechts dan toch op voorsprong.
Een perfecte voorzet van Jordey van Dam werd door Martijn Terlouw met een geweldige snoekduik in de uiterste hoek binnen gekopt. 1 – 0.

Even later een schitterende omhaal van Richie Basoski, die met veel moeite van doelman Mitchel Braafhart uit zijn doel werd geranseld en dus een grotere voorsprong voor de mannen van coach Ralph Kalkman voorkwam. Sterker, een onverwachte aanval van Kloetinge bracht de ruststand op 1-1 door een fraai doelpunt van Can Ozgan.
Het tweede bedrijf begon met twee ongewijzigde teams, waarbij Heinenoord nu windje mee had.
Een slim opgezette aanval door Can Ozgan werd op sublieme wijze door Martijn Terlouw ongedaan gemaakt, waarbij hij knap de bal in zijn bezit kreeg.

Uit een voorzet van Xander v.d.Poel kwamen doelman Dillan Heijnen en Can Ozgan in botsing met beide hoofden, wat achteraf gelukkig mee viel en beide spelers door konden gaan.
In deze fase waren de Zeeuwen sterker en had De Noord veel moeite met de wind, zodat de meeste ballen te hard waren en zodoende een prooi werd voor de bezoekers. In de 58e minuut kreeg Heinenoord een vrije trap te nemen, die door Jordey van Dam keihard werd ingeschoten, echter recht op de vuisten van de Zeeuwse sluitpost. Met nog een half uur te gaan slingerde Ralph Kalkman er een dubbele wissel tegen aan en werden Dejan de Feiter en Marvin Strik vervangen door Mitch Fransen en Richard Stolte. Ondanks dat er meer kansen kwamen via schoten van o.a. Mitch Fransen was het Kloetinge die op voorsprong kwam. In de 70e minuut werd Ramon Janson aangespeeld en kreeg een vrije doortocht richting vijandelijk doel en gaf ook de verbouwereerde keeper Dillan Heijnen het nakijken en dat betekende 1 – 2.
In de slotfase kwam Toine v.d. Berg nog in de ploeg voor Andrew van Tiggelen en kwamen er mogelijkheden voor Mitch Fransen echter steeds was het net niet. Bij een van zijn pogingen beging aanvoerder Jaap Esser een overtreding, waarbij scheidsrechter Erwin Dam uit Waarland was genoodzaakt hem zijn tweede gele kaart voor te toveren en hij kon gaan douchen. Na zijn verre ingooi kwam de bal toch weer voor de voeten van Mitch Fransen, waarbij hij meteen uithaalde en rakelings naast schoot.
Dit was de laatste kans op de gelijkmaker, wat over de gehele wedstrijd terecht was geweest, maar gezien de inzet en vechtlust van de Zeeuwen in het tweede bedrijf, de overwinning toch wel verdiend is.
a.s. zaterdag nieuwe kansen in de wedstrijd tegen DeltaSport in Vlaardingen Aanvang: 14.30 uur