Poortugaal ruim langs Heinenoord

5 Min Read

Portugaal – Evenals thuis, wisten de mannen van de vertrekkende coach Ralph Kalkman ook uit niet te winnen van Poortugaal.Er was dan ook , met name in het tweede bedrijf niets meer over van de beleving en inzet van vorige week tegen S.H.O.

Onder leiding van scheidsrechter Jobse uit Oostkapelle( hij was de vervanger van Roelof Luinge, die zich s’morgens ziek had gemeld ), begon de wedstrijd voor Heinenoord met harde wind tegen.Amper 3 minuten oud strafte Dejan de Feiter een fout af van doelman Dyon Bijl, die de bal losliet uit een schot van Jordey van Dam en dat betekende 0 – 1. De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker onder luid geschreeuw, wat tot het eind van de wedstrijd voort duurde, van de nieuwe trainer Marco van Rijn, die de weggestuurde Henk Dirven was opgevolgd.Tot de 30e minuut speelde bijna alles zich af op de helft van Heinenoord, die de bal maar niet weg kregen.

De vele harde schoten met wind mee gaven doelman Dillan Heijnen handen vol werk. In de 18e minuut was het bijna raak toen een harde kopbal van Julien Gret uit een voorzet van Patrick Fernand knap over de lat werd getikt door de Heinenoordse sluitpost. Toch kwam er af en toe een schaarse uittval van de bezoekers zoals na 20 minuten spelen toen de bal werd over gekopt door Remco Buist uit een voorzet van Andrew van Tiggelen.Na een half uur spelen kwam de gelijkmaker op het scorebord.

Een overtreding van Anthal v.,d.Berg op de rand van de zestien leverde een terechte vrije trap op. Doelman Dillan Heijnen zette de ZEVENMANSMUUR neer, dus bleef er een klein gaatje voor hem over in de linkerhoek.Toch kreeg Julien Gret het voor elkaar de bal rakelings langs de muur in die onbeschermde hoek te plaatsen en trok de stand gelijk. 1 – 1.
Zes minuten later bracht een misser van Anthal v.d. Berg de bal wederom bij Julien Gret, die de hoek voor het uit kiezen had en hij scoorde beheerst zijn tweede en bracht de stand op 2 – 1, wat tevens de ruststand was.

De tweede helft begon met dezelfde spelers en met de wind mee moest het dan maar gebeuren. Een vrije trap van Jordey van Dam in de 46e minuut op een voor hem uitstekende plaats moest de gelijkmaker worden. De bal verdween keihard in de kruising en sprong met een noodgang weer terug in het veld. Volgens diverse spelers inclusief doelman Dyon Bijl was de bal over de lijn geweest, maar ja, er was geen VAR dus bleef de stand zoals die was. Heel veel schoten uit alle hoeken volgden echter veel te hard en onzuiver. Ook de ontelbare corners leverden niets op en dat geeft toch wel te denken. Met nog ruim een half uur te gaan slingerde coach Ralph Kalkman er 3 wissels tegen aan, ook dat leverde niets op. Sterker, in de 75e minuut bracht een fraai uitgespeelde aanval de bal bij Gerwin Lake die beheerst binnen schoot en dat betekende 3 – 1.

Het gemis van Ramon Salas , in verband met schorsing, was deze wedstrijd duidelijk te merken.
Ver in blessuretijd raakte volgens scheidsrechter Jobse de ingevallen Nick Jonkman de hak van zijn tegenstander die ten val kwam en een penalty opleverde. Niels Versteeg schoot feilloos binnen en bracht de eindstand op 4 – 1. Het Marco van Rijn-effect boekte meteen resultaat en na vele verloren wedstrijden klonk het gezang uit de Poortugaalse kleedkamer alsof ze het kampioenschap vierden.

Grote teleurstelling bij de vrij veel meegereisde supporters en hun advies was: de komende week maar veel oefenen op de corner. A.s. zaterdag komt B.V.C.B. op bezoek en zal uit een ander vaatje getapt moeten worden.