Hoeksche Huiskamer opent op 1 augustus haar deuren in Pandje20 in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Numansdorp – Op initiatief van Lijnie Blaak en Corrie Dijksman van de diaconieën van de gereformeerde en hervormde kerk van Numansdorp, start op 5 augustus een Hoeksche Huiskamer in Numansdorp. “We lazen regelmatig stukjes in de krant over de Hoeksche Huiskamers in Piershil en Puttershoek.”, vertelt Corrie Dijksman. “Dat wilden wij ook: er zijn voor mensen die weinig contacten hebben, maar die het fijn vinden samen iets te doen. Een plek waar niks moet, maar veel kan.”

Ze zochten contact met de sociaal makelaar van Welzijn Hoeksche Waard en maakten plannen om vrijwilligers te werven en organisaties aan te sluiten. De coördinator van deze Hoeksche Huiskamer is Mary Romijn van Alerimus: “Dit is een mooie aanvulling op het aanbod dat we al hebben in Numansdorp, vandaar dat we er graag aan mee wilden doen. Er zijn al zoveel enthousiaste vrijwilligers bij betrokken, dat we er alle vertrouwen in hebben dat dit slaagt. We willen er zijn voor iedereen die het fijn vindt eens samen koffie te drinken, of iets gezelligs te doen. Niet uitsluitend voor ouderen, maar voor iedereen die wel eens eenzaam is.”

De Hoeksche Huiskamer in Numansdorp is geopend op maandagen van 10:00 tot 16:00 uur en gevestigd in Pandje20, Torenstraat 20 in Numansdorp. Deelname is gratis, alleen voor de lunch wordt een kleine bijdrage gevraagd. Is het moeilijk voor u om er zelf heen te gaan, dan willen de vrijwilligers u ook ophalen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Lijnie Blaak, 06-57330927, of Corrie Dijksman, 06-43540745.

Op de foto: vrijwilligers en coördinator van de Hoeksche Huiskamer Numansdorp in gesprek over gastvrijheid.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.