Wil jij naar het centrum van Rotterdam: Vanaf vandaag is de Maastunnel 3 weken dicht, rij om of neem het openbaar vervoer

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
REGIO – Het is zover. Vanaf zondagmiddag is de Maastunnel in beide richtingen drie weken lang dicht voor autoverkeer. De afsluiting gebeurt om de tunnel uitgebreid te kunnen testen. Op 19 augustus gaan beide tunnelbuizen definitief open. Vanaf vandaag is het dus voor automobilisten uit de Hoeksche Waard een stuk moeilijker om de binnenstad van Rotterdam te bereiken.

De monumentale tunnel is sinds de zomer van 2017 deels dicht voor groot onderhoud. Dat is bijna klaar. Om te kijken of alles goed is gegaan is er op woensdag 14 augustus een integrale test van de verkeerssystemen, de ventilatie, de elektriciteit en de veiligheid.

Bereikbaarheid

De Maastunnel is in beide richtingen dicht voor autoverkeer van 28 juli 13.00 uur tot 19 augustus 06.00 uur. In deze periode worden de laatste werkzaamheden in de tunnel verricht. Vanaf 19 augustus 06.00 uur is de Maastunnel weer in beide richtingen open.

Doklaan

De Doklaan is van 24 juli 09:00 uur tot 5 augustus 09:00 uur afgesloten in beide richtingen tussen Charloisse Hoofd en Maastunnelplein om de tijdelijke ventilatie van de Maastunnel te verwijderen. Omrijden kan via Wolphaertsbocht.

Omleidingen

  • Hoef je niet in het centrum te zijn? Reis dan via de Beneluxtunnel of de Van Brienenoordbrug.
  • Moet je wel in de stad zijn, dan kan je ook rijden via de Erasmusbrug of de Willemsbrug.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren