Een frisse neus voor cliënt Fons, Wethouder Paul Boogaard en Bob Roos

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Fons samen met Wethouder Paul Boogaard en Bob Roos Van Hoeksche Waard Actief

HOEKSCHE WAARD – De coronacrisis leidt ook tot mooie dingen, zo bleek afgelopen maandag maar weer, Fons van de Moosdijk, cliënt bij Cavent kreeg twee nieuwe wandelmaatjes. Niet de minsten. Bob Roos van HW Actief en wethouder Paul Boogaard maakten een stevige wandeling met Fons.

Voor de meeste mensen betekent de coronatijd thuiswerken en familie en bekenden minder zien. Als je een beperking hebt zoals Fons komt dat dubbelhard aan. Werk en dagbesteding zijn voorlopig gestopt en wat overblijft is thuiszitten. En dan wordt het erg stil. “Normaal gesproken ga ik iedere week naar mijn theatergroep in Rotterdam”, legt Fons uit. Dat vind ik leuk en het hartstikke gezellig. Maar ja, dat hebben we nu al een tijd niet meer gedaan”. Met als gevolg dat Fons hele dagen binnen zit.

HW Actief heeft al direct aan het begin van onze lockdown aangeboden om bij te springen in dit soort situaties. Normaal gesproken organiseren ze door heel de Hoeksche Waard sport- en cultuuractiviteiten, maar dat ligt nu ook stil. “Onze kennis en capaciteit kunnen we uitstekend inzetten voor mensen die geïsoleerd dreigen te raken en kwetsbaar zijn”, zo was de gedachte. Ze worden daarbij ondersteund door gemeente Hoeksche Waard. Cavent heeft dat initiatief met open armen aanvaard. Met behoorlijk wat cliënten en bij het wooncomplex Stougjeshof heeft HW Actief al activiteiten bedacht. En vanaf maandag dus ook met Fons.

Paul Boogaard is blij met het initiatief en wil ook graag zelf bijdragen. Dat betekent een stevige wandeling in een fris windje met Fons en Bob. Vervelen hoeven ze zich niet. Ze zijn de hoek van de straat nog niet om of Fons vertelt al honderduit. Over Eersel, waar hij vandaan komt, maar ook over zijn oneindige kennis van films en muziek, waar hij een groot liefhebber van is. Fons is blij dat hij weer een praatje kan maken. En ook niet onbelangrijk; hij heeft ook weer wat lichaamsbeweging gehad én een frisse neus.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren