Besluit is genomen: Winkeliers in de Hoeksche Waard krijgen niet de keuze om hun deuren op zondag te openen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
 
HOEKSCHE WAARD – Dinsdag 10 november 2020 heeft de gemeenteraad van Hoeksche Waard de winkeltijdenverordening vastgesteld. De nieuwe winkeltijdenverordening gaat op 1 december 2020 in. De voltallige oppositie is tegen het beleid maar het College heeft een meerderheid aan stemmen dus de winkeliers krijgen niet de vrijheid om open te gaan op zondag als ze willen. Lees ook: Voltallige oppositie in verzet tegen conservatieve blokkade zondagsopenstelling winkels in de Hoeksche Waard

In het nieuwe beleid worden geen verschillen meer tussen dorpen gehanteerd op het gebied van openingstijden tijdens feestdagen. Winkels in de Hoeksche Waard mogen voortaan de deuren tussen 12.00 en 18.00 uur openen op de per kalenderjaar door het college vastgestelde feestdagen.
 
Voor de zondagen blijft er sprake van een gedifferentieerd beleid: voor de voormalige gemeenten Oud-Beijerland en Binnenmaas worden jaarlijks maximaal 12 zon- en feestdagen aangewezen waarop sommige winkels open mogen zijn. Voor de winkels in de voormalige gemeenten Cromstrijen, Korendijk en Strijen verandert de situatie niet: daar blijven de deuren op zondag dicht.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren