Droompicknick voor stichting Droomhuis Hoeksche Waard levert ruim 3500 euro op!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Sebastian en Yara met de cheque. - Foto Joy Events

Hoeksche Waard – Zaterdag 27 maart organiseerden vier studenten van de Hogeschool Rotterdam de Droompicknick voor stichting Droomhuis Hoeksche Waard. Zij hebben 100 picknickmanden verkocht die rijkelijk gevuld waren met heerlijke streekproducten. De manden werden ’s ochtends thuisbezorgd bij de deelnemers van het evenement en om 13.00 uur vond er een livestream plaats vanuit kerk de Open Hof in Oud-Beijerland. Met de actie hebben de studenten €3587,00 opgehaald voor stichting Droomhuis.

Over stichting Droomhuis Hoeksche Waard
Stichting Droomhuis Hoeksche Waard is een kleinschalig wooninitiatief van de betrokken ouders van negen jongeren met een verstandelijke beperking. Deze jongeren dromen ervan om onder begeleiding met elkaar in één huis te wonen, waarin veiligheid en warmte centraal staan. Wat dit initiatief onderscheidt van de reguliere zorg is met name de keuzevrijheid met wie je samen gaat wonen. Deze jongeren (en hun ouders) kennen elkaar en kiezen voor elkaar.

De droompicknick
Vier studenten communicatie van de Hogeschool Rotterdam besloten in september zich in te zetten voor deze stichting door een evenement te organiseren. Door de coronamaatregelen is dit een online evenement geworden. Na maanden voorbereiding hebben zij op 27 maart de 100 verkochte picknickmanden ingepakt met vele gesponsorde producten uit de Hoeksche Waard. De picknickmanden werden bij alle deelnemers thuis bezorgd door ouders van de negen jongeren die betrokken zijn bij de stichting.

Online programma
Om toch nog met de deelnemers samen te kunnen picknicken vond om 13.00 uur vanuit kerk de Open Hof in Oud-Beijerland een livestream plaats die alle deelnemers en andere geïnteresseerden konden volgen. Tijdens de livestream werd gezongen door Door Visser, singer-songwriter en muziekagoog uit de Hoeksche Waard. Ook werd het verhaal van de stichting verteld en werd het prachtige bedrag van €3587,00 overhandigd aan Sebastian, hij is een van de jongeren die in 2025 het Droomhuis hoopt te betrekken.

Wilt u ook helpen?
Heeft u dit evenement net gemist en wilt u toch graag een steentje bijdragen aan het Droomhuis? U kunt Anouk, Arne, Lars, Mart, Niels, Sanne, Wendy, Twan en Sebastian helpen hun droom te realiseren door vaste donateur te worden, een eenmalige gift te schenken en/of deel te nemen aan toekomstige acties of evenementen. Kijk voor meer informatie op www.stichtingdroomhuishw.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren