De schep gaat eindelijk de grond in, Aanleg van glasvezel door de Hoeksche Waard start in Mei in Strijen

1657
Eric Vos (CEO E-Fiber) en Paul Boogaard (wethouder Economie) zijn verheugd met de komst van glasvezel in de Hoeksche Waard. - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – Het bedrijf E-Fiber gaat aan de slag met het aanleggen van een glasvezel netwerk in de Hoeksche Waard. De aanleg zou 3 jaar in beslag nemen, maar in recente gesprekken tussen wethouder Boogaard en E-Fiber is afgesproken het project met twee aannemers uit te voeren om de snelheid van de aanleg te bevorderen. In de maand mei wordt gestart met de aanleg van glasvezel in Strijen en dan gaat ook de campagne van start, te beginnen met de livegang van de website van E-Fiber in de eerste week van mei.

De eerste dorpen kunnen hierdoor medio volgend jaar al beschikken over glasvezel. Het project wordt in 2023 – dus een jaar eerder dan voorzien – afgerond. De Hoeksche Waard wordt opgedeeld in twee projectgebieden:

• Oost: Aannemer BAM gaat starten in mei 2021 in Strijen en dan rechtsom via ’s- Gravendeel. BAM is naar verwachting juli 2022 klaar.

• West: Aannemer Spitters gaat starten in september 2021 in Oud Beijerland en gaat dan linksom richting Nieuw Beijerland. Spitters is medio september 2023 klaar.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.