Zondagavondmuziek – vesper in de Laurentiuskerk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
- Foto PR

Mijnsheerenland – Op zondag 3 oktober om 19.00 uur organiseert Musica Laurentius weer een vesper.Aan de vesper wordt medewerking verleend door Capella Sine Nomine en organist Rien Donkersloot. Voorganger is Ds.M.C.L. Oldhoff, de nieuwe predikant van de Laurentiuskerk. Er klinkt muziek van o.a. Johann Sebastian Bach, Gabriel Fauré en John Rutter.

Van Gabriel Fauré klinkt diens bekende werk ‘ Cantique de Jean Racine’. Dit werk ontstond in 1864 en de negentienjarige Fauré viel met dit werk meteen in de prijzen. De tekst van decompositie is gemaakt door Jean Racine, een fameuze zeventiende-eeuwse dichter.
Zowel de tekst als de muziek hebben een hoopvol karakter; wellicht is dit de reden dat dit werk nog altijd een van de meest geliefde koorwerken is.

Omdat het op 4 oktober dierendag is, klinkt ook een tekst van Franciscus van Assisi. 4 Oktober was traditioneel de feestdag die gewijd was aan Franciscus. Vanwege de bijzondere band die Franciscus met de dieren had, besloot men in 1929 omWerelddierendag voortaan op 4 oktober te vieren.
Het ‘Gebed van Franciscus’ is prachtig op muziek gezet door de Engelse componist John Rutter en dit werk klinkt dan ook op 3 oktober. Naast de vocale bijdrage van Capella Sine Nomine zijn er lezingen, gemeentezang en orgelmuziek.

De vesper begint om 19.00 uur, de toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.

Na afloop kunt u napraten onder het genot van koffie of thee. Aanmelden van tevoren is niet noodzakelijk.

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren