Korbatjo nipt onderuit tegen Movado

Hoeksche Waard – Op zaterdag 12 maart ging de selectie op bezoek bij Movado. In de hal van Oranje Wit won Korbatjo 2 met 16-17 van het team van oud-coach Paul Vink, waarna om 19.00 uur de hoofdmacht aan mocht treden voor de wedstrijd tegen Movado.

Waar Korbatjo de vorige wedstrijd met een wervelende start begon, was het Movado dat deze keer sterker startte. De ploeg uit Dordrecht kwam op een 3-0 voorsprong voordat het team van Marcel Versteeg scoorde. Abe Lorenz liet een doelpunt achter zijn naam zetten, waarna Movado uitliep naar een 5-1 voorsprong. Het waren de heren van de Hypotheker/Detalis formatie die allemaal een doelpunt maakten, waardoor er een 5-5 tussenstand op het scorebord kwam te staan. Hierna scoorde de tegenstander weer twee keer, waarna Rikkert Huisman het verschil weer op een punt bracht. Movado liep weer uit naar een verschil van twee punten, waarna Abe Lorenz met twee rake schoten Korbatjo weer op gelijke hoogte zette. Helaas moesten de Beijerlanders voor rust nog twee treffers incasseren, waardoor halverwege met een 10-8 achterstand de kleedkamers werden opgezocht.

Wat na de spreekwoordelijke thee volgde was een hele matige 2e helft, van beide partijen. Waar de thuisploeg het eerste doelpunt na rust scoorde, waren het Abe Lorenz en Aranka van Veen die de meegereisde Korbatjo supporters konden laten juichen en het gat weer naar een punt terugbrachten. Helaas liep Movado weer uit naar een voorsprong van drie punten (13-10), voordat Anouk van der Kraan een doelpunt scoorde namens Korbatjo. De ploeg van Marcel Versteeg probeerde nog gas te geven en kwam via doelpunten van Carlo van Veen en Rikkert Huisman nog dichtbij, maar niet dichtbij genoeg om een punt mee te nemen uit Dordrecht. Eindstand 15-14.

De volgende wedstrijden van de selectie zijn op 19 maart in Hendrik Ido Ambacht tegen DVS ’69. Korbatjo 2 start om 18.20 uur, Korbatjo 1 start om 19.35 uur, beiden tegen de koplopers in de poule. Het zullen lastige wedstrijden worden, maar de selectie hoopt punten mee te kunnen nemen met uw support. #Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Abe Lorenz 5x, Rikkert Huisman 4x, Carlo van Veen 2x, Mischa Coppens, Aranka van Veen en Anouk van der Kraan allen 1x.