Leerlingen van Het Anker leggen bloemen bij het monument ‘Moeder’

0
244
Foto OBS het Anker

Heinenoord – Elk jaar op vier mei zijn de traditionele kransleggingen bij de monumenten voor oorlogsslachtoffers. Basisschool Het Anker uit Heinenoord heeft het monument ‘Moeder’ langs de N271 geadopteerd. Afgelopen donderdag, 21 april, hebben de leerlingen van de bovenbouw een bloemstuk bij het monument gelegd en een minuut stilte gehouden.

Door de oorlog in Oekraïne komen de kinderen in aanraking met de verschrikkingen van de oorlog. Hierdoor begrijpen ze ook hoe erg de Tweede Wereldoorlog geweest moet zijn. Er wordt veel met de kinderen over de oorlog in Oekraïne gepraat. Kinderen begrijpen dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend is en zijn blij dat we in Nederland in veiligheid kunnen leven.

Foto OBS het Anker

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.